Klarer vi å holde på selv, har vi lyst til å gjøre det, sier daglig leder og eier i Hordaland Folkeblad, Camilla Skaar.

Hordaland Folkeblad har avslått Amedia-tilbud

– Klarer vi å holde på selv, har vi lyst til å gjøre det, sier daglig leder og eier Camilla Skaar. 

Publisert

Hordaland Folkeblad har slått fra seg å bli Amedia-partner. Det bekrefter daglig leder og aviseier, Camilla Skaar, overfor Journalisten. 

Avisen er blant dem som rett før jul fikk beskjed om at Polaris Media hadde bestemt seg for å avslutte samarbeidet med sine partneraviser.

Majoriteten av avisene Polaris brøt med hadde tidligere avtale med Agderposten Media, som ble kjøpt av Polaris i 2020. Nå er flere i en situasjon der de må se seg rundt etter nye løsninger.  

Gaffateip-metode 

– Jeg har meldt fra til Amedia at vi takker for tilbudet, men vi prøver å gå for noe annet. Vi har ikke landa på hva. Det blir å shoppe litt her og der og gaffateip-metoden. Men jeg har ikke lyst til å si mer før vi har bestemt nøyaktig hva vi skal gjøre, sier Skaar til Journalisten. 

Amedia har vært et alternativ for Hordaland Folkeblad, sier Skaar, men til slutt handlet avgjørelsen blant annet om pris, og om følelsen av at profilen ikke passet for dem.  

– Det ble veldig sentralstyrt og vi følte det var snakk om å flytte ut av lokalsamfunnet. I tillegg til at redaktør og resten av redaksjonen kanskje ikke er komfortable med hvordan journalistikken drives, sier hun. 

– Kan bestemme uten å spørre

De tviler imidlertid ikke på at Amedia har gode systemer, og de har stilt med et åpent sinn, legger hun til: 

– Det var en totalvurdering. Jeg eier jo denne avisa, så jeg kan bestemme dette uten å spørre noen. 

– Det er vel en fordel ved å stå utenfor konsern? 

– Ja, og sånn  har jeg lyst til å ha det så lenge vi klarer det. Klarer vi å holde på selv, har vi lyst til å gjøre det, avslutter Skaar. 

Skaar er både daglig leder og eier av Hordaland Folkeblads eierselskap Kaldenuten AS. 

Powered by Labrador CMS