Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media går sammen med Agderposten Medier om et nytt konsern på Sørlandet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Går sammen om nytt mediekonsern på Sørlandet

Polaris Media og Agderposten Medier etablerer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media Agder AS blir et nytt mediekonsern på Sørlandet, med virkning fra 1. januar 2020. Det kommer fram i ei børsmelding.

Polaris Media ASA og Agderposten Medier AS har inngått en avtale om å etablere og utvikle dette nye regionale mediehuskonsernet på Sørlandet, og kjøper i den forbindelse Schibsteds mediehus og distribusjonsvirksomhet i Vest-Agder.

Det nye konsernet vil dermed bestå av avisene Fædrelandsvennen, Agderposten, Varden Lister, Lindesnes, Søgne og Songdalen Budstikke, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

– Vi mener det nye konsernet vil få en betydelig styrket posisjon og plattform til å videreutvikle dagens mediehus og øvrig virksomhet, som igjen vil legge grunnlaget for en økt lønnsomhet, sier Willem Sijthoff, styreleder i Agderposten Medier, ifølge meldinga.

– Polaris Media Agder vil bestå av en rekke sterke mediehus med solid historikk og dyktige medarbeidere som har klart å skape ledende brukerposisjoner og sterkt engasjement lokalt og regionalt i Agder og Telemark, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Konsernet etableres med utgangspunkt i Agderposten Medier AS sin mediedivisjon, inkludert trykk og distribusjon, og Schibsted ASA sine mediehus og distribusjon i Vest-Agder, heter det i meldinga.

Polaris Media vil eie 51 prosent og eierne av Agderposten Medier vil kontrollere de resterende 49 prosentene.

Polaris Media AS blir morselskapet til det nye selskapet.

Powered by Labrador CMS