Mediefolk:

Trond Svendsen (t.v.) og Rune Steen Hansen tar over som henholdsvis debattredaktør og nyhetsredaktør i HA.

Redaktørjakten er over i Hamar Arbeiderblad

Fant både nyhets- og debattredaktør i egne rekker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag presenterte sjefredaktør Katrine Strøm de to lederne som kompletterer avisas nye redaksjonsledelse, skriver Hamar Arbeiderblad (HA) i en pressemelding.

Rune Steen Hansen (51) blir ny nyhetsredaktør etter John Arne Holmlund, som tidligere i vår gikk over i en skrivende stilling etter eget ønske. Hansen har vært konstituert i stillingen i et halvt år. Før det var han en årrekke avisens sportsredaktør og sentral drivkraft i avisas satsing på levende bilder og livesendinger.

– Etter å ha holdt på med sport i 20 år i avisa her, er det også motiverende å jobbe med andre områder i journalistikken. Jeg brenner for hele Hedmarken, og selvsagt litt ekstra for Hamar hvor jeg er født og oppvokst. Det håper jeg leserne også vil merke. Vi skal drive kritisk journalistikk, men også bygge opp om patriotismen i området vårt og gi leserne de gode og glade menneskehistoriene, sier Hansen ifølge pressemeldingen.

Sjefredaktør Strøm presenterte i dag også avisens nye debattredaktør og kommentator - også han kommer fra egne rekker. Trond Svendsen (45) er allerede en del av kommentargruppen i HA, og har ellers bakgrunn som krimreporter. Svendsen erstatter Anne Ekornholmen, som går til Nationen.

– Et godt ordskifte og en god debatt er av grunnpilarene i et demokrati. I en tid der kanalene for meninger er flere enn noen gang, og støynivået er høyt, er målet at HA skal styrke sin posisjon som den viktigste kanalen for debatt og meninger i vår region, sier Svendsen.

Sjefredaktør Katrine Strøm sier at det har vært stor interesse for begge stillingene.

Redaksjonsledelsen i HA består ellers av Strøm og digitalredaktør Jan Morten Frengstad.

Powered by Labrador CMS