Frilansjournalist Hanna Johre lagde dokumentarfilmen «Rein og Vind» som et studieprosjekt. Nå er den nominert til PRIX Europas studentpris.

«Rein og Vind»

Hanna Johres dokumentarfilm om reindriftssamer er nominert til Prix Europas studentpris

– Jeg håper nominasjonen kan bidra til enda mer oppmerksomhet rundt saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Frilans fotojournalist Hanna Johre er nominert til Prix Europas studentpris med dokumentarfilmen «Rein og Vind».

Filmen ble til som et skoleprosjekt på fotojournalistikkstudiet ved Oslo Met, og høsten 2021 ble den publisert av Aftenposten.

– Det er veldig stas å være nominert med «Rein og vind». Da jeg lagde filmen var jeg i tvil om noen i det hele tatt ville publisere den. At den nå blir nominert til priser synes jeg fortsatt er uvirkelig, skriver Johre til Journalisten.

På Fosen i Trøndelag har staten, med Fosen Vind, bygget 80 vindmøller i et viktig beiteområde for tamreinen. I dokumentaren følger seerne reindriftseieren Leif Arne Jåma, som gir innsikt i reindriften og hvordan den påvirkes av utbyggingen.

– Jeg håper nominasjonen kan bidra til enda mer oppmerksomhet rundt saken. Når staten er ansvarlig for menneskerettighetsbrudd mot egen urbefolkning, synes jeg det er viktig at vi journalister retter oppmerksomhet mot det.

Dokumentarfilmen konkurrerer nå mot fire andre nominerte bidrag. Prisen deles ut under Prix Europa-festivalen i Potsdam i Tyskland fredag 28. oktober.

Powered by Labrador CMS