Mediefolk:

– Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, sier Hanna Relling Berg.
– Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, sier Hanna Relling Berg.

Hanna Relling Berg takker nei til gjenvalg som NR-styreleder

– Har gjort en strålende innsats som leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hanna Relling Berg har takket nei til valgkomiteen og går dermed av som styreleder i Norsk Redaktørforening på landsmøtet 3. mai, skriver Norsk Redaktørforening i sitt nyhetsbrev.

– Det har vært en stor ære og sann glede å få lede arbeidet i Norsk Redaktørforening, og jeg takker alle for tilliten som er vist meg. Det var ikke lett å takke nei til gjenvalg, men jeg vet at det er rett. I tillegg til jobben som ansvarlig redaktør for Sunnmørsposten, har jeg nå behov for mer tid sammen med mine nærmeste, sier Relling Berg ifølge nyhetsbrevet.

Hun fremhever viktigheten av redaktørforeningens rolle som en kompromissløs forsvarer av ytringsfriheten og redaktørinstituttet.

– Vi har et særlig ansvar for å bidra til åpenhet, sikre at ulike syn kommer fram, vise verdien av saklig uenighet og stå fjellstøtt på de presseetiske prinsippene.

Nestleder Eirik Hoff Lysholm roser Hanna Relling Berg for jobben hun har gjort for redaktørfellesskapet:

– Hanna har gjort en strålende innsats som leder for Norsk Redaktørforening. I en tid der mange roper høyt, har hun framstått som den rake motsetning. Hun er en sindig, prinsipiell og balansert forsvarer av den sannhetssøkende journalistikken og har på klokt vis loset i havn en rekke store saker som vil styrke redaktørrollen og ytringsfriheten både på kort og lang sikt.

Powered by Labrador CMS