Marianne Gauslaa. Foto: Kathrine Geard. Montasje: Birgit Dannenberg

Forundret over tidligere klubbleder

Men nåværende klubbleder i Fevennen ønsker ikke å gi næring til skittentøyvask.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken ble det kjent at Fædrelandsvennens ansvarlige redaktør Hans Christian Vadseth trakk seg fra stillingen med umiddelbar virkning. Vadseth viste til det han kalte en ukultur i redaksjonsklubben og hevdet at klubben med klubbleder Marianne Gauslaa var opptatt av husbyggingen hans.

Klubbleder Gauslaa besvarte tiltalen med at hun ikke kjenner seg igjen i påstandene fra Vadseth, og fikk støtte fra andre klubbledere i Schibsted som refset den nylig avgåtte redaktøren.

På kammerset

I sin leder i Kristiansand Avis (torsdag, pdf side 4) beskriver redaktør Christian Stavik hendelsesforløpet fram til Vadseths voldsomme avgang. Stavik var selv leder i redaksjonsklubben før han begynte som redaktør i Kristiansand Avis. Den gang var Gauslaa hans nestleder:

»12. mars var det styremøte i Fædrelandsvennen. Styremøtet holdes på Fiskåtangen. Media Norge-sjef og styreleder Didrik Munch er på plass. Leder av redaksjonsklubben Marianne Gauslaa er også i styret i Fædrelandsvennen og representerer alle ansatte. Marianne Gauslaa og Much snakker sammen på kammerset. Etter samtalen går Munch direkte til Hans-Christian Vadseth.

Som styremedlem og klubbleder har Gauslaa stilt spørsmålstegn til mange forhold ved sjefredaktøren. Hun mener han er for opptatt av hus- og hyttebygging og er for lite på jobb. En rekke andre forhold blir også tatt opp, som går på han som person. Vadseth tilbakeviser anklagene og får full støtte av sin styreleder. Gauslaa innkalles av ledelsen i mediehuset og orienteres om at de anser hennes opptreden som et brudd på hovedavtalen. For øvrig ett av flere brudd på hovedavtalen ledelsen har anklaget henne for siste året.»

Stavik berømmer også Vadseths arbeid med produktutvikling og mener redaksjonsklubben her trolig har «betalt med å veksle inn en usannsynlig dyktig fagmann».

Skittentøy

Marianne Gauslaa sier Staviks innlegg i debatten forundrer redaksjonen.

– Vi klarer ikke ta den på alvor, for vi kjenner oss ikke igjen og derfor er den vanskelig å kommentere, sier hun.

Klubblederen sier hun ikke ønsker å gi næring til en offentlig skittentøyvask, men poengterer samtidig at hun forundres over vinklingen, og det faktum at Stavik selv har sittet som leder i samme klubb.

Videre forteller Gauslaa at medarbeiderne i Fevennen har kommet seg gjennom uken som følge av et sterkt samhold. Hun kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av forholdene slik Vadseth ga dem. Hun er forbauset over hvordan han turnerte sin egen avskjed og viser til at medarbeiderne nå nyter respekt i resten av Media Norge-systemet for måten de har håndtert etterdønningene av redaktørens sorti.

Sagt nok

Vadseth påsto at klubbleder Gauslaa var så opptatt av hans husbygging at hun tok dette opp med styreleder Didrik Munch. Dette har Gauslaa avvist.

Når Journalisten ønsker å vite om Gauslaa har luftet problemstillingen som medarbeider, svarer Gauslaa at hun ikke kan gå inn i det, og at hun har sagt nok i saken. Før hun avslutter samtalen og opplyser at hun må delta i et jobbintervju.

Journalisten har gjort forsøk på få Didrik Munch i tale.

Powered by Labrador CMS