Nyhetsjeger slutter i Dagbladet

Ulf André «Uffe» Andersen til Se og Hør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere klubbleder og mangeårig nyhetsjeger Ulf André Andersen sa i dag opp jobben som reporter i Dagbladet for å bli redaksjonssjef i Se og Hør.

Gruppe oppløst

Uffe Andersen sier til Journalisten at han har hatt stor frihet til å forfølge gode nyhetsideer i Dagbladet, men at det er tid for nye utfordringer. Den uformelle gruppa Andersen har tilhørt, er nå i praksis oppløst.

Redaksjonen i Dagbladet har i mange år hatt en gruppe reportere som jobbet med flere av de store nyhetssakene, nokså uavhengig av turnus og avdelingsgrenser. Andersen var eksempelvis en av to reportere som avslørte Stein Ørnhøis hemmelige våpenmiddag med representanter for svensk forsvarsindustri på Stattholdergaarden.

Selve gruppa har formelt vært oppløst i noen måneder og staben overført redaksjonens samfunnsavdeling. I denne prosessen har også tre sentrale medarbeidere nå forlatt avisen.

Flere sluttet

Ole Bjørner Loe Welde sa opp i mars for å bli nyhetssjef i Dagsavisen, men er i mellomtiden blitt ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke.

For to uker siden ble det klart at et av miljøets ferskeste medlemmer, Per Arne Solend, forlater Dagbladet til fordel for informasjonsbransjen.

Frode Hansen, som jobbet i mange år sammen med Andersen, ble tidligere i år ansatt som kveldsredaktør i avisa.

Begeistret

Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør forteller at redaksjonen jublet da nyheten om ansettelsen ble kjent i dag.

– Jeg er kjempefornøyd med å få en sånn kapasitet til bladet, sier Haave. Han legger til at Andersen har skrevet bøker om journalistikk og i perioder dekket saker som også har stått høyt på Se og Hørs dagsorden, som kronprinsparets kjærlighetshistorie.

– Dagbladet har vært en veldig raus arbeidsplass, sier Andersen. – Vi hadde stor frihet på jobben. Nå ser jeg bare framover. Haave og Andersen er tidligere Dagblad-kolleger.

Powered by Labrador CMS