Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Haugesunds Avis, Einar Tho og redaktør for produksjon og debatt, Lillian Haug Sortland.

Papiravisen

Haugesunds Avis kutter i papirutgaver

Går fra seks til tre papirutgaver. 

Publisert Sist oppdatert

Haugesunds Avis går fra seks til tre papirutgaver, men beholder e-avis seks dager i uken, det skriver de i en pressemelding. Endringen trer i kraft 11. mars 2024. 

Avisa vil fra 11. mars komme ut tirsdag, torsdag og fredag, hvor fredagsutgaven vil bli en spesielt fyldig helgeutgave står det i pressemeldingen.

Haugesunds Avis er dermed den fjerde Amedia-avisen som har varslet papirkutt så langt i år. Fra før har Romerikes Blad, Drammens Tidende og Avisa Nordland gjort det samme.

– Selv om papiravisen fortsatt er populær, er de digitale flatene nå klart viktigst for abonnentene våre. Samtidig har kostnadene til trykk og distribusjon økt kraftig de siste årene. For å beholde redaksjonell kraft og trygg økonomi, endrer vi nå papirfrekvens, sier ansvarlig redaktør og administrerende redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis. 

Endringer i distribusjon- og posttilbudet har gjort at det etter hvert ville gjøre god levering av lørdagsaviser vanskelig for store deler av distriktet.

– Haugesunds Avis har sunn og solid økonomi, men ser at dette grepet er nødvendig for at vi skal bruke mest mulig av inntektene våre på å lage god journalistikk, framfor å bruke mer og mer penger på papir og kjøring. Vi tilpasser oss lesere og annonsører, og rigger oss videre for en god framtid, sier Tho i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS