Resett-redaktør Helge Lurås er to ganger nektet medlemskap i Norsk Redaktørforening. Nå søker Resett om medlemskap i Mediebedriftenes Landsforening.

Resett søker om medlemskap i Mediebedriftenes Landsforening

Forsøker en ny vri.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter at Resett-redaktør Helge Lurås har fått avslag to ganger på sin søknad om medlemskap i redaktørforeningen, søker Resett nå om å bli medlem i MBL og NHO.

Blir Resett medlem i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), regner Lurås med at de vil kunne bli medlem av Norsk Presseforbund og dermed forplikte seg til Vær varsom- plakaten, skriver Dagens Perspektiv.

MBL organiserer TV-stasjoner, aviser, mediehus, nettaviser, magasinforlag, konsernselskap, lokalradiostasjoner, trykkerier, distribusjonsselskaper og nyhetsbyråer, og har over 320 mediebedrifter som medlem.

I sin søknad om å bli medlem i Norsk Redaktørforening har Lurås hele tiden understreket at Resett følger Vær varsom-plakaten.

Styret vedtok enstemmig for to uker siden at de ikke ønsket å ta opp Lurås som medlem i Redaktørforeningen. Begrunnelsen var at han ikke oppfyller foreningens kriterier for medlemskap.

Som medlem i MBL vil Resett også bli medlem i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Powered by Labrador CMS