Prins Harry og hertuginnen av Sussex, Meghan, snakker om at de venter en jente under mandagens intervju med Oprah Winfrey.
Prins Harry og hertuginnen av Sussex, Meghan, snakker om at de venter en jente under mandagens intervju med Oprah Winfrey.

Sjokk i britiske medier over Harry og Meghans avsløringer

ITVs hoffreporter: Paralysert over det antall avsløringer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prins Harry og hans kone Meghan ga et lite flatterende innblikk i det indre liv i det britiske kongehuset, da de natt til mandag åpnet opp og fortalte om dårlig fordekt rasisme, ufin mottakelse av Meghan og utfordrende familierelasjoner.

Meghan sa sågar at hun i en periode slet med selvmordstanker, mens Harry avslørte et spent forhold til sin far, prins Charles, som han følte seg sviktet av.

Så langt har ikke Buckingham Palace kommentert intervjuet. Det er blitt en toppsak i nær sagt alle britiske medier og har også vekket enorm oppsikt internasjonalt. I sosiale medier florerer memes, delinger og kommentarer av alle valører.

– Ubotelig skade?

The Daily Telegraph mener at utsagnene inneholdt nok ammunisjon til å senke en flåtestyrke, kanskje sågar gjøre ubotelig skade på kongehuset.

Den noe mer fornemme The Times skrev at uansett hva kongefamilien hadde ventet seg av intervjuet med Oprah Winfrey, så var dette verre.

Chris Ship, ansvarlig for kongestoffet i ITV, sier han i et øyeblikk var paralysert over det antall avsløringer som ble framført under intervjuet gjort i California.

Selv om navn ikke ble nevnt, mener The Daily Telegraph at det kun er dronningen som kommer uskadd fra hendelsen.

Avisene fester seg særlig ved to forhold: Meghans påstand om at det ble ytret rasistiske kommentarer om hudfargen til den ennå ufødte sønnen Archie og at hun slet med selvmordstanker uten å få noen form for hjelp.

Oppgjør

Det to timer lange intervjuet var blitt tungt markedsført av CBS som et oppgjør fra to sentrale medlemmer som hadde forlatt sine offisielle funksjoner i kongehuset og bosatt seg i California.

Det ble luftet mye kritikk og fortalt om mange tunge øyeblikk og til dels nedlatende situasjoner, men det var også positive sekvenser der de to gjentok hvor glade de var for å ha hverandre og fortalte stolt at det ufødte barnet er en jente. Harry og Meghan har fra før to år gamle Archie.

I midten av februar fortalte prins Harry og hertuginne Meghan at de skulle bli foreldre på nytt. Navnet holdes fremdeles hemmelig.

Prins Harry sier han følte seg fanget i den britiske kongefamilien og at hertuginne Meghan frigjorde ham.

Intervjuet ble sendt over hele verden mandag.
Intervjuet ble sendt over hele verden mandag.

Skillevei

Meghan gikk sterkt i rette med medienes framstilling av noen hendelser der hun og hertuginne Kate var innblandet.

Meghan skal ha oppført seg på en måte som skulle ha fått Kate til å ty til tårene. Hun avviser nå hele beskrivelsen, og sier det snarere var omvendt.

– Men dette var en skillevei i forholdet til resten av kongefamilien. Den historien om at jeg skulle ha fått Kate til å gråte var starten på et karakterdrap. Og de visste at det ikke var sant. Jeg begynte så smått å skjønne at jeg ikke hadde noen beskyttelse, og at de var villige til å lyve for å dekke andre i familien, sa Meghan.

Ekteskap

Meghan avslørte også at ekteskapet mellom de to ble inngått noen dager før den offisielle seremonien.

– Vi ble gift tre dager før bryllupet vårt, sier hun og forteller at de utvekslet ekteskapsløfter i en privat seremoni utført av erkebiskopen av Canterbury Justin Welsby.

Hun sier videre at hun «ikke fullt ut forsto hva jobben var» da hun giftet seg med prins Harry.

– Det var ingen måte å forberede seg på hvordan hverdagen skulle bli, sier Meghan til Opera Winfrey.

Meghan og Oprah Winfrey hadde en lang samtale før prins Harry sluttet seg til.
Meghan og Oprah Winfrey hadde en lang samtale før prins Harry sluttet seg til.
Powered by Labrador CMS