I 2002 ble Hjalmar Kielland hedret med Kongens fortjenestmedalje for sin innsats i lokalavisen Akers Avis Groruddalen og for kulturlivet i hovedstaden. Her med kona Margit Kielland og kong Harald.

Hjalmar Kielland død etter 65 år som redaktør

Har ledet Akers Avis Groruddalen siden 1958.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hjalmar er en bauta i norsk mediehistorie. Den redaktøren som i særklasse har sittet lengst. Og han har betydd enormt mye. Kielland er et forbilde for det som er sjela til lokalaviser landet rundt. Han har alltid snakket Groruddalen opp og fram, sier LLAs Rune Hetland om Hjalmar Kielland til Akers Avis Groruddalen.

Avisa omtaler dødsfallet til mannen som har vært deres sjefredaktør i 65 år; Kielland gikk bort natt til 11. mai, 90 år gammel.

Han kom inn i det som da var en velavis ved navn Akers vel i 1958, og endret navnet til Akers Avis, senere Akers Avis Groruddalen.

Avisa omtaler han selv som «Groruddalens far», og skriver at det var han som hadde idéen til å kalle området nettopp Groruddalen.

Da avisen fylte 50 år ble Kielland tildelt St. Hallvard-medaljen, Oslo bys høyeste utmerkelse. Han har også fått Kongens fortjenstmedalje og Oslo Byes Vels Bypatriopris.

Powered by Labrador CMS