Politiinspektør Per Thomas Omholt under en pressekonferanse om drapene i Kongsberg fredag.

SVT mistet lyden under Kongsberg-pressekonferanse: Skapte anklager om sensur

Skulle unngå publisering av navn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tilsynelatende teknisk krøll da SVT skulle sende direkte fra en norsk pressekonferanse fredag, har skapt diskusjon om «sensur» hos den svenske statskanalen.

Før SVT sendte fra politiets pressekonferanse om Kongsberg-drapene, varslet nyhetsankeret at SVT holdt en forsiktig linje for opplysninger om gjerningsmannen, og at kanalen kunne komme til å senke lyden fra pressekonferansen ved behov.

Og under selve pressekonferansen forsvant lyden helt.

Hendelsen skapte reaksjoner på sosiale medier, oppslag i svenske alternative medier og spekulasjoner om at SVT ønsket å sensurere vekk opplysninger om gjerningsmannens bakgrunn og den omtalte konverteringen til islam.

SVT Nyheters programsjef Charlotta Friborg viser overfor Världen i dag til presseetiske vurderinger knyttet til identifisering.

– Vi har hittil avstått fra å publisere den mistenktes navn, og vi hadde der og da heller ikke avgjort om vi skulle publisere navn på ofrene. Derfor var instruksen å sette tilbake til studio hvis det skulle komme til navnepubliseringer under sendingen. Dessverre opplevde vi flere tekniske problemer med lydoverføringen fra Norge, skriver Friborg til avisa.

Powered by Labrador CMS