Konsernsjef Anders Opdahl (i midten) sammen med Amedias to nye konserndirektører for mediehus, Morten Nilsen og Ingrid Skogrand.

MEDIEFOLK:

Ingrid Skogrand og Morten Nilsen blir konserndirektører i Amedia

– Begge to har vist at de kan lede gjennom andre og skape entusiasme for videre utvikling, sier konsernsjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingrid Skogrand (48) og Morten Nilsen (49) blir konserndirektører i Amedia, skriver konsernet i en pressemelding. 

Begge er ansatt som konserndirektører med ansvar for Amedias mediehus. 

Skogrand kommer fra stillingen som konserndirektør for utgivervirksomhet i Aller Media. Nilsen har vært konstituert i sin rolle siden mars.

– Med ansettelsen av Skogrand og Nilsen sørger vi for både solid kontinuitet og fornyelse i konsernledelsen, sier konsernsjef Anders Opdahl i pressemeldingen.

Han fremhever Skogrands og Nilsens sterke egenskaper som endringsledere.

– Både Skogrand og Nilsen har solid ledererfaring fra komplekse virksomheter. Begge to har vist at de kan lede gjennom andre og skape entusiasme for videre utvikling. De forstår norske redaktørstyrte mediers publisistiske og kommersielle virksomhet, har sterk digital forståelse og en strategisk tilnærming til de utfordringene vi står overfor. Samtidig er jeg er helt trygg på at de vil være tett på det operative og levere sterkt på gjennomføringsevne, sier Opdahl. 

Skogrand startet sin karriere i Aller som journalist i 2007, og har blant annet vært ansvarlig redaktør for KK. 

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe i landets største utgiver av redaktørstyrte medier. Amedias sterke portefølje av region- og lokalaviser spiller en svært viktig rolle i demokratiet, og sammen med de nasjonale posisjonene i Nettavisen og Nationen er både bredden og dekningen helt unik. Det blir kjempespennende å ta fatt, sier Skogrand.

Hun tiltrer sin nye stilling 1. september.

Nilsen tiltrer formelt allerede 1. juli, men har vært konstituert i sin rolle siden mars. Han kom da fra stillingen som direktør for mediehus i Amedia.

– For meg er det fantastisk spennende og få fortsette å jobbe for og med aviser over hele Norge, som spiller en helt unik rolle i folks liv, i lokalsamfunnet og i demokratiet. Jeg er både stolt og ydmyk over å ha fått denne oppgaven i Amedia, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS