Den iranske kringkastingen IRIB anklager USA for å «blokkere mediene til motstandsgrupper som avdekker forbrytelsene til USAs allierte i regionen».

Iran sier USA har tatt kontroll over iranske nettsider

Anklager USA for å undertrykke ytringsfriheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier.

Det framgår av meldinger som er postet på nettsidene tirsdag, der det heter at mediene er blitt beslaglagt av USAs myndigheter, i henhold til amerikanske sanksjoner.

FBIs og USAs handelsdepartements offisielle segl står nederst på meldingene på nettsidene til Irans statlige engelskspråklige kanal Press TV, Al-Aram og Masirah TV, som er houthienes TV-kanal.

Den iranske kringkastingen IRIB, som Al-Aram ligger under, melder at andre nettsider, blant dem en palestinsk-ledet kanal og en arabiskspråklig religiøs kanal, også er beslaglagt.

IRIB anklager USA for å undertrykke ytringsfriheten og gå sammen med Israel og Saudi-Arabia for å «blokkere mediene til motstandsgrupper som avdekker forbrytelsene til USAs allierte i regionen».

USAs myndigheter har ikke kommentert saken, men Marzieh Hashemi, kjent amerikanskfødt anker i Press TV, sier de er klar over beslaget og forsøker å finne ut hva som ligger bak.

Powered by Labrador CMS