TV 2s bruk av klipp fra Premier League i sine sportssendinger er kjernen i konflikten.
TV 2s bruk av klipp fra Premier League i sine sportssendinger er kjernen i konflikten.

Premier League

Viaplay anklager TV 2 for Premier League-tyveri

Viaplay truer med søksmål mot TV 2 for det de mener er brudd på avtalen om å vise bilder fra Premier League.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De kaller det for «tyveri», skriver Kampanje.

Tidligere denne måneden overtok Viaplay Group de eksklusive rettighetene til Premier League fra TV 2, som har hatt rettighetene de siste tolv årene. Viaplay mener TV 2 viser Premier League-klipop ulovlig, og nå kan konflikten havne i retten.

Det samme skjedde mellom Viaplay og VG i fjor. Partene inngikk et forlik tidligere i år der de inngikk et samarbeid om at VG skal ha eksklusiv tilgang til å vise bilder fra Viaplay.

– Vi opplevde med VG i fjor at de med den norske loven i hånden stjal klipp fra oss. Vi hadde en runde i retten og det var en klar avgjørelse der. Det er ikke desto mindre skuffende å erfare at TV 2, som bør vite alt om hva som er lov og ikke lov innenfor sportsrettigheter, stjeler med armer og bein, sier sportssjef Peter Nørrelund i Viaplay Group til Kampanje.

Vil kreve kompensasjon

Det er TV 2s bruk av klipp fra Premier League i sine sportssendinger som er kjernen i konflikten. Nørrelund mener TV 2s bruk av klippene er «tyveri». Han viser både til omfanget av klipp og at TV 2 skal ha vist klipp fra kamper mens de pågår.

Viaplay Group sendte et brev til TV 2 etter første runde med en anmodning om å stoppe, men ifølge Nørrelund har ikke det ført til noen endringer.

– Jeg sendte TV 2 et brev etter første runde og jeg var i dialog med John Robberstad (sjef for sportsrettigheter i TV 2), men vi kan ikke ha en fornuftig dialog med folk som stjeler fra deg, sier Nørrelund.

– Vi vil sende en stevning og så vil vi forlange en kompensasjon. Sportsrettigheter er dyre, og når TV 2 begynner å vise klipp mens begivenheten er i gang, så ødelegger de vår forretning, fortsetter han.

Lener seg på nyhetsretten

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter til Kampanje at de har mottatt et brev: Han avblåser imidlertid at det de driver med er tyveri.

– Vi forstår at Viaplay har et annet syn på nyhetsretten, men påstandene om at TV 2 stjeler er vanskelig å ta alvorlig. Vi føler oss trygg på at våre redaksjonelle vurderinger ligger godt innenfor lovens kriterier for nyhetsretten, sier Dahl.

Viaplays krav kan bli på flere millioner kroner.

Powered by Labrador CMS