Foto: Bjørn Steinar Meyer.
Foto: Bjørn Steinar Meyer.

Redaktør angrep «falsk profet»

Som nestleder i Askim Fotballklubb skjelte redaktør Jarle Bentzen i Smaalenenes Avis ut en tidligere trener i klubben. I dag møttes partene i retten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I januar i fjor gikk trener og spillekoordinator Bjørn Drillestad til angrep mot sin tidligere klubb som han blant annet beskyldte for sosial dumping av polske spillere, mens klubbledelsen ble omtalt som kynisk.

Kritikken ble fremmet i Smaalenenes Avis, hvor redaktør Jarle Bentzen – i egenskap av også å være nestleder i Askim Fotballklubb (AFK) – ga Drillestad svar på tiltale. Den tidligere treneren (med lang merittliste) ble av Bentzen karakterisert som en »falsk profet» med «null troverdighet».

«Trenger profesjonell hjelp»

I intervjuet i egen avis hevdet Bentzen også at alt Drillestad kom borti ble til rot og at han fotballfaglig var helt uegnet. Kraftsalven mot klubbens tidligere trener og spillekoordinator kulminerte med at Bentzen hevdet at Drillestads virkelighetsoppfatning var så fjern at han trengte profesjonell hjelp.

I en oppfølgersak kom det også fram at det var Bentzen som sparket Drillestad fra stillingen som trener i AFK.

Nå har krangelen forflyttet seg til Moss tingrett, etter at Bjørn Drillestad saksøkte Jarle Bentzen for ærekrenkelse. Det er satt av to dager til saken, som kom opp til behandling i går og dermed avsluttes i dag. Dommen vil foreligge om noen dager.

Kritisert for rolleblanding

Foruten søksmålet fra Drillestad har redaktør Jarle Bentzen også blitt sterkt kritisert for sin rolleblanding som avisredaktør og nestleder i den lokale fotballklubben.

Da krangelen havnet i avisspaltene i fjor, ble kritikken mot Bentzens engasjement i AFK så stor at han trakk seg som nestleder i klubben. Det var en avgjørelse redaksjonsklubben i Smaalenenes Avis applauderte, men bare halvåret seinere var Bentzen igjen å finne som styremedlem i fotballklubb.

Jeg ønsker å ha et normalt liv, forklarte Bentzen sin gjeninntreden i AFK-styret med for Journalisten.

En forklaring Gunnar Bodahl-Johansen ved IJ ikke hadde særlig forståelse for.

– Det er helt utrolig at en mann som sitter som redaktør i byens og distriktets eneste lokalavis ikke skjønner at han har en annen rolle, kommenterte Bodahl-Johansen da han fikk høre at Bentzen hadde gått inn i AFK-styret igjen.

Powered by Labrador CMS