– Det skal bli spennende så se hvor denne tradisjonsrike avisa tar veien nå, sier Jo T. Gaare, klubbleder i Morgenbladet.

Klubbleder: – Vi visste ingenting

Salget av Morgenbladet kom ut av det blå for redaksjonsklubben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På pinsens tredje dag, tradisjonelt kalt «tredje dag av treenigheten», kom det fram at NHST og Mentor Medier har kommet til enighet om at Vårt Land-eierne får kjøpe Morgenbladet for 4o millioner kroner.

Slik Den hellige ånd i pinsen fylte disiplenes hus med et kraftig vindkast, kom også Mentor Mediers inntog ut av det blå for redaksjonsklubben i Morgenbladet.

Dette, minus bibelreferansene, forteller klubbleder Jo T. Gaare til Journalisten.

– Vi visste ingenting før nå nettopp. I dag er vi mest spent, vi vet ikke så mye om Mentor Medier fra før, sier Gaare, før han fortsetter:

– Men det blir spennende å komme til et konsern med andre meningsbærende aviser. Det framstår som en aviskultur vi kanskje kommer til å kjenne oss godt igjen i.

– En bedre match for Morgenbladet enn NHST har vært?

– I alle fall med tanke på at Mentor Medier er et konsern bestående av nettopp meningsbærende, og pressestøttede, aviser, fremfor næringslivpublikasjoner.

Midt i all uvissheten ser Gaare én stor forskjell fra NHST-eierskapet:

– Nå får redaktøren vår en plass i konsernledelsen. Det har vi ikke hatt i NHST, så det er en stor forskjell og en fordel. Jeg regner med at det øker sjansen for å bli hørt oppe i styret, sier klubblederen.

Gaare forteller at tidshorisonten for flytting ut av NHST-lokalene er satt til første kvartal 2021.

– Det skal bli spennende så se hvor denne tradisjonsrike avisa tar veien nå. Den har jo vært overalt allerede. Det blir også artig å se hvordan vi utvikler oss videre. For oss blir det viktig å holde på det gode papirproduktet, parallelt med digital satsing, sier klubblederen.

Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier har i en pressemelding uttalt at de ønsker å være «det beste eiermiljøet for medieselskaper med ulike verdimessige og ideologiske ståsteder».

– Morgenbladet har lange tradisjoner som en viktig stemme i den offentlige debatten, en posisjon avisen har befestet ytterligere de siste årene. Vi ser frem til å bidra til videreutvikling av Morgenbladet basert på avisens eksisterende profil, sier Tveiten i meldingen.

Mentor Medier eier, i tillegg til Vårt Land, også Dagsavisen, lettlestavisen Klar Tale, svenske Dagen og flere andre medierelaterte selskaper. Dagsavisen har tidligere vært én av eierne i Morgenbladet, men solgte seg ut i 2016.

Powered by Labrador CMS