Aftenposten-journalist Abdirahman Hassan er blant initiativtakerne til et journalistopprop som fordømmer drap på pressekollegaer.

Israel og Gaza

Journalister jobber med opprop om drepte pressekollegaer

Vil si klart og tydelig fra om at journalister ikke skal drepes på jobb.

Publisert Sist oppdatert

Flere titalls norske journalister diskuterer seg for tiden fram til et opprop der de fordømmer angrep på pressekollegaer under den pågående konflikten i Midtøsten.

Initiativtagere er de to Aftenposten-kollegaene Roya Shahibzadeh og Abdirahman Hassan.

Hassan bekrefter overfor Journalisten at det jobbes med et opprop, og han sier de håper å ha alt på plass så fort det lar seg gjøre.

– Vi får se når det kommer i havn, men vi fortsetter å jobbe med oppropet denne uken. 

Bakgrunnen for oppropet er at en rekke journalister er drept på Gaza og i Israel siden Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober. 36 journalister var bekreftet døde per i går, mandag. Tirsdag er tallet oppe i 37, ifølge Comittee to Protect Journalists.

– Som Journalisten også har dekket har det vært den dødeligste perioden for journalister i det 21. århundre. Vi ønsker å bedre journalisters sikkerhet, slik at våre kollegaer på bakken kan gjøre den viktige jobben det er å rapportere om krigens konsekvenser, sier Hassan.

De slutter seg helhjertet til Norsk Journalistlag og andre presseorganisasjoners lignende opprop, men ønsker denne gangen å få med signaturene til norske enkeltjournalister.

– Vi ønsker at våre journalistkollegaer kommer på banen og sier klart og tydelig fra om at journalister ikke skal drepes på jobb, avslutter Hassan.

Også Norsk Journalistlag Frilans har nylig publisert en uttalelse som fordømmer vold mot journalister.

Powered by Labrador CMS