I 2019 handlet mye på Svarte Natta-konferansen om debatt om og med Trond Giske. I år blir det ikke konferanse.

Svarte Natta avlyser:
– Ikke forsvarlig å gjennomføre

Skulle samlet 260 nordnorske journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistkonferansen Svarte Natta i Tromsø har bestemt seg for å avlyse, får Journalisten bekreftet tirsdag.

Arrangørene håper å kunne avholde konferansen våren 2022 i stedet.

Facebook skriver arrangørene at avgjørelsen ikke var enkel å ta, og at de har ventet i det lengste:

«Grunnen til at dette kommer så tett på konferansen er at vi har ønsket å avvente konkrete svar fra kommuneoverlegen i Tromsø og pressekonferansene i kommunen og ved sykehuset tirsdag formiddag», skriver Svarte Natta-styret.

Det som bekymrer dem mest, er situasjonen helsevesenet står i, skriver de, med henvisning til at Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) melder om en svært krevende situasjon.

Under pressekonferanse i Tromsø tirsdag sa ordfører Gunnar Wilhelmsen at de ønsker at arrangementer og konferanser går sin gang, og at kommunen derfor ikke har innført «meteren» igjen.

Dermed er det Svarte Natta-styrets egen vurdering som ligger bak avgjørelsen:

«Ifølge regelverket er det lov å gjennomføre arrangementet, men vi har landet på at det ikke er forsvarlig å gjennomføre Svarte Natta. Det er blant annet med bakgrunn i dette vi mener at å samle 260 journalister fra hele Nord-Norge gir en svært uheldig effekt, både etisk og på andre måter. Vi har en samfunnskritisk rolle og mange redaksjoner er sårbare for sykdom. Det vil kunne gå utover tillitten til mediene dersom vi samles samtidig som folk deltar i en dugnad. Det vil også være katastrofalt om noen blir smittet og deretter tar det med hjem til sine respektive steder.»

«Vi har foreløpig ikke full oversikt over den økonomiske situasjonen vi står i – derfor ber vi også alle dere om tålmodighet i denne spesielle situasjonen.Vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig og vi håper at vi kan ønske velkommen til Svarte Natta våren 2022», avslutter styret.

Konferansen skulle avholdes på et hotell i Tromsø sentrum fra fredag kommende helg, og samle opp mot 260 journalister fra hele landsdelen, men havnet i en skvis da kommunen innførte nye koronarestriksjoner som følge av høyt smittetrykk.

Tromsø har opplevd flere dager med rekord i antall smittede de siste par ukene.

Hellkonferansen i Trøndelag, som også er lagt til kommende helg, ser ut til å kunne arrangeres som planlagt.

Powered by Labrador CMS