Mer eller mindre troverdige KI-bilder oversvømmer kontoen til en internasjonal fotojournalistikkpris.

Kaos for prestisjepris: – Vi har blitt hacket

Spyr ut falske bilder på Facebook-konto.

Publisert Sist oppdatert

«My beautiful daughter made a castle from sand», melder Facebook-kontoen til Pictures of the Year International (POY) gjentatte ganger i disse dager.

Problemet er blant annet at de medfølgende bildene stort sett ikke viser sandslott laget av vakre døtre, ikke er ekte fotografier og heller ikke er lagt ut av folkene bak den tradisjonsrike fotoprisutdelingen i det hele tatt.

Hackere har tatt over siden, og legger ut mer eller mindre troverdige KI-genererte bilder uten at prisutdelingen har klart å stanse dem denne uka.

Under bildene kommenterer medarbeidere med oppfordring om å ikke rapportere enkeltbilder.

«Som dere kanske har skjønt, har vi blitt hacket. Vi jobber med saken. Takk for alle e-postene. Ikke rapporter enkeltinnlegg, siden det kan skape problemer når vi får kontroll over kontoen igjen», skriver leder for utdelingen, og leder for fotojournalistikk ved amerikanske Reynolds Photojournalism Institute, Lynden Steele, under noen av innleggene (Journalistens oversettelse).

Journalisten har hittil ikke fått respons på henvendelse til teamet bak det som skal være den eldste fotojournalistikk-konkurransen i verden.

Powered by Labrador CMS