Her slutter i styret på Oslomet seg enstemmig til de nye samarbeidsavtalen rundt Khrono. Foto: Eva Tønnessen/Khrono
Her slutter i styret på Oslomet seg enstemmig til de nye samarbeidsavtalen rundt Khrono. Foto: Eva Tønnessen/Khrono

Styret i Oslomet sa ja til avtale: Khrono tredobler nå staben - og kan også få Brussel-kontor

Det melder Khrono selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten tidligere har skrevet om, begynte brikkene denne høsten å falle på plass for nettavisen Khronos storsatsing. For drøyt to uker siden sa Universitetet i Bergen ja til å bli med, og avtaler med de andre universitetene har også kommet på plass. Men før man kunne gå videre, var man avhengig av at styret til Oslomet, som er Khronos eier i dag, sa ja - og det gjorde styret i dag.

I tillegg til Oslomet skal nå Høgskulen på Vestlandet, NTNU og universitetene i Bergen, Tromsø, Oslo, Sørøst-Norge, Agder og Stavanger bidra økonomisk til Khrono i en prøveperiode på tre år fra og med 2019, skriver Khrono.

– Med dette vedtaket tar vi, i vår målestokk, et sjumilssteg, ikke bare med å befeste posisjonen som en riksdekkende avis for kunnskapssektoren, men også et første skritt på veien til å bli en internasjonal avis, sier Khrono-redaktør Tove Lie til eget nettsted.

Avisen forteller at det nå kan bli snakk om å nesten tredoble bemanningen. Det første kontoret utenfor Norge kan også bli en realitet.

Lenge var det uklart om NTNU ville bli med, men de meldte seg på i sluttforhandlingene, og ifølge Khrono tilbyr de seg nå å dekke kostnadene for et Brussel-kontor for avisen.

Powered by Labrador CMS