Tidligere Ap-ordfører i Nesodden kommune, Truls Wickholm, får hard kritikk i Klassekampens artikkel. Nå gir han samtykke til kommunens klage til PFU.

Nesodden kommune klager Klassekampen til PFU

Hevder artikkel har faktafeil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nesodden kommune har klaget Klassekampen til Pressens Faglige Utvalg (PFU), viser en klagebehandling Journalisten har fått innsyn i.

Bakgrunnen for klagen er artikkelen «Ap-ordfører oppretter nytt eiendomsselskap dagen før han gikk inn i regjering: Lagde AS bak lukka dører», som ble publisert på både nett og papir 24. november i fjor.

Klagen kommer fra kommunen, med samtykke fra den tidligere Ap-ordføreren Truls Wickholm.

Artikkelen tar for seg Wickholms beslutning om å flytte kommunens pressede eiendomsutvikling til aksjeselskapet Tangenten Eiendom AS. Ifølge Klassekampen skal han ha varslet om opprettelsen av AS-et uten forvarsel, bak lukkede dører og uten sakspapirer.

I den opprinnelige klagen var bare Vær varsom-plakatens punkt 4.4, om dekning for tittel og ingress i stoffet, klaget inn. I samråd med sekretariatet, og i tråd med klageteksten, er også punkt 3.2 om kildekritikk og faktasjekk lagt til.

Hevder faktafeil

Nesodden kommune reagerer på det de omtaler som faktiske feil i artikkelen. I klagen til PFU skriver de at artikkelen skaper et vrengebilde av en helt legitim og demokratisk prosess.

«Journalisten har i arbeidet med saken også valgt å se bort fra faktainformasjon vedkommende har fått fra kommunen», står det i klagen.

Særlig påstanden, gjengitt i artikkelens tittel, om at Wickholm «Lagde AS bak lukka dører» får kommunen til å reagere.

«Ved å behandle stiftelsen av eiendomsselskapet muntlig for et lukket formannskap uten at referat ble skrevet, har kommunen dermed satt offentlighetsloven ut av spill», står det i artikkelen.

Ikke behandlet, men orientert om

I artikkelen hevdes det også at «Kommunestyret ante ingenting, og offentligheten ble først orientert om opprettelsen av eiendomsselskapet 12. november».

Kommunen mener overordnet at Klassekampens opplysninger er feil, til tross for at avisen har hatt tilgang på de riktige dokumentene. I sin klage til PFU understreker Nesodden at stiftelsen av eiendomsselskapet ikke ble behandlet i et lukket formannskapsmøte – men kun orientert om.

Klassekampen har foreløpig ikke besvart Journalistens henvendelse om å kommentere klagen.

Powered by Labrador CMS