Migrapolis-profil Rajan Chelliah venter hver dag på svar fra tingretten om han mister jobben eller ikke. Bildet fra Arbeidsretten i fjor. Arkivfoto: Kristine Lindebø

Har ventet tre måneder på svar på om han får beholde NRK-jobben:
– Det har vært veldig vanskelig

Lang behandlingstid i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rajan Chelliah fikk sparken i NRK Østlandssendingen i en nedbemanningsprosess i mars i fjor. Etter 19 år i kanalen, mente NRK han manglet kompetanse. Migrapolis-profilen gikk til sak for å få oppsigelsen erklært ugyldig.

Normal behandlingstid for slike sivilsaker i tingretten er fire uker. Nå har han ventet tre måneder på svar fra Oslo tingrett.

– Har vært preget

– Det har vært veldig vanskelig å gå rundt i en slik situasjon, å vente på beskjeden om jeg vil miste jobben eller ikke. Jeg har vært preget av det, både psykisk og kroppslig, sier Chelliah til Journalisten.

Han går ennå på jobb hver dag i NRK Østlandssendingen, og har fått «ulike redaksjonelle oppgaver» mens han venter på svar, forteller han til Journalisten.

– Jeg har jo etter hvert fått litt erfaring med å leve i denne situasjonen, men jeg har sagt til meg selv at jeg må stålsette meg, for hva som helst kan skje.

NRK mente «manglende kompetanse» var grunn til å se bort fra Chelliahs lange ansiennitet da de skulle nedbemanne.

I sluttinnlegget i rettssaken viste NRKs advokat til at NRK ikke fant ham kvalifisert til andre ledige stillinger i NRK Østlandssendingen eller andre steder i NRK.

Chelliah er spent på utfallet, ikke bare for sin egen del.

– Saken representerer ansattes situasjon i NRK i framtiden. Derfor er vi veldig opptatt av resultatet, sier han.

Full støtte

– Jeg har ikke vanskelig for å forstå at det er belastende å våkne hver morgen og vite at dette kan være dagen da livet ditt blir helt forandret, sier advokat i Norsk Journalistlag (NJ) Knut Skaslien, som har representert Chelliah i retten.

Han har også representert grafiker Simona Halle, som gikk til sak mot NRK samtidig, da hun mistet jobben i samme nedbemanningsrunde. I fjor sommer tapte Chelliah og Halle en behandling i prosessen rundt oppsigelsene i Arbeidsretten.

Chelliah setter stor pris på støtten fra NJ, kollegaene i Østlandssendingen har også vært veldig støttende, forteller han.

– Men det er jo en vanskelig balansegang, også for dem. De har vist omsorg for hvordan jeg har det, men samtidig kan vi ikke snakke om det hele tiden. Jeg har vært opptatt av å ikke la det gå ut over arbeidsmiljøet.

– Bør komme snart

Sykdom er én av grunnene til at behandlingstida har vært lenger enn hva som er vanlig, men også at retten ba om utfyllende skriv fra begge parter i etterkant.

Mot slutten av rettssaken la NRK ned påstand om at de to ansatte må fratre stillingene sine etter to uker, dersom de taper og anker saken. NJ mente på sin side retten måtte avvise dette fordi det kom så sent.

Selv om det har tatt tid, finner ikke Skaslien grunn til å kritisere tingretten.

– Det har tatt den tiden det har tatt, sier han.

– Vet du noe mer om når de kan vente svar?

– Nei, men det bør jo komme snart.

Rettelse: Setningen «(...) ikke fant ham kvalifisert til å utføre andre arbeidsoppgaver (...)» er endret til «(...) ikke fant ham kvalifisert til andre ledige stillinger (...)».

Powered by Labrador CMS