Skup-konferansen i Tønsberg har mer enn 600 påmeldte per nå.

Vurderer å sløyfe Skup-deltakelse for alle Schibsted-ansatte

Skup-styrelederen er bekymret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted har besluttet å utsette to egne, interne konferanser på ubestemt tid.

Nå ser konsernet seg også nødt til å vurdere deltakelsen for sine ansatte til Skup-konferansen i slutten av mars.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Camilla Kim Kielland overfor Journalisten. Hun anslår at konsernet, som eier blant annet VG, Aftenposten og Bergens Tidende, har rundt 100 påmeldte til konferansen per nå.

Kielland opplyser at korona-retningslinjene Schibsted har innført, medfører å be alle ansatte avstå fra store samlinger som ikke er «forretningskritiske», og nå er spørsmålet hvordan Skup skal anses med tanke på dette.

– Det er naturlig at dette diskuteres, og vi kommer til å komme til en beslutning innen kort tid, sier Kielland.

– Ekstra spesielt

Hun legger til:

– Skup er jo ekstra spesielt fordi det innebærer så mange av våre folk samlet på ett sted. Det betyr vurderinger både fra arbeidsgiver- og samfunnsperspektiv.

Nylig meldte Skup at de hadde rundet 600 påmeldte til årets konferanse.

Arrangørene gikk nylig ut med at konferansen går som planlagt, men at de følger faglige råd:

«Kommuneoverlege Sigmund Skei i Tønsberg sier til Skup at det er umulig å vite hvordan situasjonen er når vi kommer til 27. mars. Han mener i utgangspunktet at arrangementet kan gå sin gang, men er klar på at det kan endre seg. Skup skal ha kontakt med kommuneoverlegen fram mot konferansen», skriver styreleder Silje S. Skiphamn og daglig leder John Bones på egne nettsider.

– Kritisk

Skup-styreleder Silje S. Skiphamn sier til Journalisten at de følger tett med på situasjonen.

– Vi er bekymret for situasjonen, for at det ikke skal være mulig å gjennomføre, vil jo veldig gjerne gjennomføre konferansen hvis det er forsvarlig, sier Skiphamn.

Foreløpig har konferansen ikke mottatt noen formelle avbud fra redaksjoner, utover én internasjonal deltaker.

– Hvor kritisk vil et eventuelt avbud fra et konsern som Schibsted være?

– Hvis mange deltakere fra de store mediehusene ikke kommer, vil det jo ramme både deltakerantallet og programmet. Så det vil være kritisk.

NRK og TV 2 avventer

NRK har også valgt å begrense reiser som ikke er «virksomhetskritiske».

– Det betyr at vi fortløpende vurderer deltakelse på Skup og andre store arrangementer, sier marked- og kommunikasjonssjef i NRK Christine Viland, som presiserer at ingen beslutning ennå er tatt.

Sarah Willand, organisasjon- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier at heller ikke TV 2 har tatt en konkret vurdering om deltakelse på Skup, men at det er noe de vil gjøre snart.

Hun sier at TV 2 har tett dialog med NRK og Schibsted om vurderinger knyttet til korona, i og med at bedriftene er såpass like.

De har så langt fulgt de samme retningslinjene, men Willand påpeker at TV 2 tar selvstendige vurderinger. TV 2 skal som de andre bare gjennomføre reiser som er kritiske for virksomheten.

– Dit vi ikke er nødt til å reise, reiser vi ikke, sier Willand.

Det betyr at TV 2 ikke skal delta på mediekonferansen South by Southwest i USA, men at de skal fortsette å sende journalister for å dekke vesentlige nyheter.

Den journalistiske dekningen av korona, er for eksempel noe de vurderer som virksomhetskritisk. I disse tilfellene vil det gjøres konkrete redaksjonelle risikovurderinger for om journalistene skal reise.

Powered by Labrador CMS