Programledere for Skup-sendingen er Aftenpostens Kristoffer Rønneberg og NRKs Maria Hasselgård.

Gratis Skup-sending: Lær av verdens fremste pandemi-journalister

Deltakere fra hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra klokken 10 til 16 i dag gjennomfører Skup en internasjonal masterclass i journalistikk om koronapandemien. Følg sendingen her.

På masterclassen kan du lære av verdens fremste pandemi-journalister. Journalister som er blitt truet, saksøkt og arrestert.

Programledere er Aftenpostens Kristoffer Rønneberg og NRKs Maria Hasselgård.

– Pandemien er vår tids største globale nyhetshendelse. Disse journalistene har bidratt til at vi vet mye mer enn hva myndighetene skulle ønske. De har brukt metoder vi andre kan lære av, sier Rønneberg til i en pressemelding.

– Denne masterclassen viser hvordan journalister over hele verden har støtt på mange av de samme utfordringene - og hvordan de har overkommet dem. Vi som jobber under helt andre forhold, bør ta oss tid til å lytte til dem, sier Hasselgård.

Blant innlederne er Nanfu Wang, som har vært Oscar-nominert to ganger. I HBO-dokumentaren In the same breath gir hun et innblikk i hva som skjedde i Wuhan mens byen var stengt ned.

Wang avdekker hvordan både kinesiske og amerikanske myndigheters håndtering har bidratt til koronavirusets spredning.

På masterclassen kommer også den prisvinnende gravejournalisten Patricia Campos Mello fra Brasil. Hun forteller hvordan det er å jobbe i et land hvor presidenten aktivt motarbeider tiltak for å stanse pandemien og er imot vaksiner. Mello har selv saksøkt president Bolsonaro - og vunnet.

Powered by Labrador CMS