En mannlig journalist må møte i Oslo tingrett i oktober.

Mannlig journalist tiltalt for voldtekt av kollega

Minstestraff tre års fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En mannlig journalist må møte i Oslo tingrett i oktober, tiltalt for voldtekt av en kvinne.

Tiltalen gjelder brudd på straffelovens paragraf 291, for «seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen». Medier24 omtalte voldtektstiltalen tirsdag kveld.

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten i Oslo i februar 2021. Mannen og kvinnen var på dette tidspunktet kolleger i et norsk mediehus.

– Den omstendigheten at det er en kollega som er involvert, har naturlig nok gjort det mye vanskeligere for henne å stå i denne prosessen, sier kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan, til Journalisten.

Handlingen omfatter ifølge tiltalen innføring av penis i skjeden, noe som etter straffelovens paragraf 292 har en minstestraff på tre års fengsel.

– Denne hendelsen har preget min klient sterkt, men hun er likevel fornøyd med at det har blitt tatt ut tiltale og at den tiltalte må stå til ansvar i retten for de forhold tiltalen gjelder, sier Rjukan.

Mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen svarer «ingen kommentar» på spørsmål fra Journalisten om hvordan hennes klient stiller seg til tiltalen.

Powered by Labrador CMS