Innspurten med Pressens hus har blitt betydelig forsinket etter et smitteutbrudd på byggeplassen.

Usikkert om ny dato for Pressens hus etter smitteutbrudd

– Ingenting tilsier overtakelse før påske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressebedriftene og -organisasjonene som etter planen skulle inn i nye Pressens hus i Oslo sentrum 15. mars, vet ingenting mer om hvor forsinket arbeidet har blitt.

I forrige uke ble det kjent at byggeplassen er rammet av et større koronasmitteutbrudd. Entreprenøren HENT opplyste før helga at totalt 37 personer var smittet, mens mer enn hundre var plassert i karantene.

Utbruddet fører i beste fall til noen ukers forsinkelse, forteller Fagpressens administrerende direktør Per Brikt Olsen, som leder arbeidsgruppa for prosjektet.

– Vi har ikke formelt fått noen ny dato, men ingenting tilsier at det nå blir overtakelse før påske, sier Olsen til Journalisten.

Påskeaften faller i år på 3. april.

Praktisk problematisk

Journalisten har tidligere omtalt at forsinkelsene skaper merarbeid for NTB, som står uten faste lokaler fra 1. mars. Nyhetsbyrået fungerer fra midlertidige lokaler, mens de fleste ansatte er på hjemmekontor.

Også de andre aktørene merker at situasjonen skaper hodebry, sier Olsen.

– Det begynner å bli problematisk, rent praktisk. Vi har lagt våre planer, og har avtaler med flyttebyråer og så videre. Det er en litt klønete situasjon akkurat nå, sier Olsen.

– Tiltak ikke vært tilstrekkelige

Tirsdag 2. februar la entreprenøren ut en melding på egne nettsider om at de har innført en rekke nye tiltak på byggeplassen.

Det har ikke vært mulig å fastslå smittekildene, men HENT jobber ut fra at smitten har skjedd på prosjektet, skriver entreprenøren:

«Da er det åpenbart at de tiltakene som har vært innført, ikke har vært tilstrekkelige, uten at vi i dag kan peke på hva som har sviktet. Dette ønsker vi selvfølgelig sammen med våre samarbeidspartnere å komme til bunns i. Vi samarbeider med både helsemyndighetene og Arbeidstilsynet for å finne ut av dette.»

Powered by Labrador CMS