Fra notisavisen. Foto: Kvinnheringen

Avis med bare notiser

Ikke alle syntes det var topp.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En lunsjsamtale i avisen Kvinnheringen ledet til at onsdagens utgave ble fylt av kun notiser. Også på annonseplass. Redaktør og daglig leder, Tomas Bruvik, sier til Journalisten at selv om avisen bare besto av notiser, ble innholdet likevel plassert i prioritert rekkefølge. Slik aviser vanligvis redigeres. 

Korte leserinnlegg

Notisavisen til Kvinnheringen hadde seks nyhetssider med bare notiser. I tillegg var faste skribenter invitert til å skrive innlegg i notisform. Det ble seks innlegg. - Det gikk strålende, slår redaktør Bruvik fast.

Vanskelig avis å lage

Å skrive notiser, forteller redaktøren, er ikke gjort i håndvending. Godt stoff som skal skrives kortere og mer velformulert enn øvrige artikler krever sitt av redaksjonen som består av seks personer. - Det var langt mer tidkrevende å lage denne enn de ordinære avisene. 

Solgte notisannonser

Stuntet var ikke for redaksjonen alene. Også markedsavdelingen var involvert. Flere av annonsene var laget i lite format. Det ble også satt på trykk noen helsider, men disse hadde da bare ett budskap. 

Notiser stanset digitalutgave

Kvinnheringen på papir taklet notisformatet. Den digitale utgaven sliter derimot med konseptet. Appen er blitt stanset i Canada på grunn av for mange flater i avisen og de som sender den ut har stanset den fordi de trodde det var en vanlig avis.

Klaget på notisavis

Å lage avis med bare notiser tas forskjellig i mot av leserne. - Vi har fått en masse kjekke tilbakemeldinger, sier redaktøren. Før han henter fram en epost fra en leser som kaller avisen en skivebom og ønsker samtidig god bedring. - Vi gjør kanskje dette her igjen. Men nå først blir det vanlig avis.

Her kan du lese hele notisavisen.

Powered by Labrador CMS