Kyrre Lien i Kyiv juni 2022.

MEDIEFOLK:

Kyrre Lien fra Beirut til Warszawa

Midtøsten-stringeren får nye oppgaver for VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kyrre Lien (33) har siden 2021 vært VGs stringer i Midtøsten med base i Beirut. Han har vunnet flere priser for sitt arbeid i nasjonale og internasjonale konkurranser, og har brukt mye av det siste året sitt på å dekke krigen i Ukraina. I den nye rollen som Europa-stringer vil han fortsette dette arbeidet, skriver VG i en pressemelding.

– Kyrre er en helstøpt historieforteller med blikk for reportasjene som virkelig berører noe i leserne våre. Han er en erfaren utenriksjournalist som jobber med både tekst, foto og levende bilder, og som har et særegent fortellertalent. Vi er veldig glade for at han vil fortsette å jobbe for oss, sier leder for nyhetsavdelingen i VG, Eva-Therese Loo Grøttum, i pressemeldingen.

– Det er veldig hyggelig ned fornyet tillit og muligheten til å kunne jobbe enda tettere med den dyktige gjengen i VG, sier Lien, som vil flytte fra Beirut til Warszawa så snart det lar seg gjøre.

– Med en base i Europa håper jeg å kunne jobbe enda tettere med krigen i Ukraina og hvordan den påvirker hverdagen her. Akkurat nå er jeg selv i Kyiv og ser på nært hold hvordan befolkningen tilpasser seg stadige russisk missilangrep. Det føles givende å få lov til å fortelle historiene til menneskene som lever i dette hver dag.

I tillegg til krigen i Ukraina vil han jobbe med å dekke Europa for øvrig.

– Det blir viktig å skildre hvordan situasjonen i Europa er blitt endret etter krigen brøt ut, samt alle de andre problemene som møter kontinentet akkurat nå; som energikrisen, klimakrisen og politisk uro.

Powered by Labrador CMS