Ingeborg Huse Amundsen og Nilas Johnsen blir i 2023 VGs nye korrespondent-duo i USA.

MEDIEFOLK:

VG sender ektepar til USA

Ingeborg Huse Amundsen og Nilas Johnsen blir nytt korrespondentpar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG har ansatt Ingeborg Huse Amundsen (33) og Nilas Johnsen (46) som korrespondenter i USA. De to er gift, og vil dele stillingen likt mellom seg, skriver VG i en pressemelding.

– Ingeborg og Nilas er et knallsterkt team med bred journalistisk kompetanse. Sammen vil dekke det som blir spennende år i amerikansk politikk og samfunnsliv på en strålende måte, sier leder for nyhetsavdelingen i VG, Eva-Therese Loo Grøttum, i pressemeldingen.

Huse Amundsen har jobbet i VG siden 2013, som både innenriks- og utenriksreporter. Hun har også jobbet med gravejournalistikk og podkast. Hun har en bachelor i journalistikk fra Oslo Met og en master i internasjonale relasjoner fra Boğaziçi University i Istanbul.

– Ingeborg er en svært dyktig reportasjejournalist som den siste tiden har tatt et stort ansvar for VGs klimadekning og for hvordan vi når de unge brukerne våre. Hun har et blikk for den visuelle reportasjen, er språksterk og veldig flink til å komme i kontakt med mennesker, sier Grøttum.

De to har erfaring med å jobbe sammen i felt, da de bodde sammen i Tyrkia og jobbet som Midtøsten-stringere for VG i årene 2016-2018.

– Dette er drømmejobben! Jeg gleder meg stort til å formidle kjente og ukjente sider av USA, og synes det er ekstra stas å kunne gjøre det i team med Nilas. De neste årene blir skjebnesvangre for amerikanerne, og vi skal gjøre vårt for å få VGs publikum tett på maktens sentrum og folks hverdag, sier Huse Amundsen.

Johansen har jobbet i VG siden 2007, og har også vært London-korrespondent for avisen. Han er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo, har en mastergrad i internasjonal historie fra London School of Economics (LSE) og jobber for tiden som fagleder for utenriks i nyhetsavdelingen.

– Nilas er en av våre mest erfarne utenriksreportere, med stor kunnskap om og interesse for det amerikanske samfunnet og utfordringene USA står overfor. Han brenner for utenriksjournalistikken og sammen er jeg sikker på at de to vil tilby leserne en bred, engasjerende og innsiktsfull dekning fra USA og Latin-Amerika, sier Grøttum.

– Dette er en utrolig motiverende mulighet, nå som et splittet USA går inn i en valgkamp som vil bli preget av Donald Trumps forsøk på å bli gjenvalgt. Vi skal passe å ikke bare skrive om Trump, for det skjer så mye annet spennende i USA. Det er kult av VG å gi et ektepar sjansen til å dele jobben, sier Johnsen.

Ekteparet tar over for Erlend Ofte Arntsen medio 2023.

Powered by Labrador CMS