Frp-politiker Ib Thomsen.
Frp-politiker Ib Thomsen.

Frp-politiker til angrep på LOs millionstøtte til Klassekampen og Dagsavisen

Spør om fagforbundet ønsker seg partipressen tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at LO bevilger totalt 19 millioner kroner til Dagsavisen og Klassekampen. Sistnevnte skal bruke 9 millioner kroner fordelt over 3 år på lokalkontorer i Bergen og Tromsø. Dagsavisen får 10 millioner kroner til støtte for deres generelle strategi.

Klassekampens sjefredaktør Bjørgulv Braanen sa til Journalisten at han ikke ser noen etiske betenkeligheter med å la LO finansiere journaliststillinger direkte.

– Det er ingen strings attached. Det er ikke noe krav om å drive LO-vennlig journalistikk, sa Braanen.

Savner partipressen?

Stortingspolitiker Ib Thomsen fra Fremskrittspartiet reagerer på at LO nå går inn og støtter to utvalgte aviser. Han understreker at LO står fritt til å bevilge penger til hvem de måtte ønske, men sier i en melding til Journalisten at han finner det mildt sagt interessant at de nå velger å gi relativt store summer til to aviser som han mener definitivt hører hjemme på venstresiden.

– Selvsagt sier sjefredaktør Braanen i Klassekampen at det ikke er noen strings attached, eller at det ikke er noe krav om drive LO-vennlig journalistikk. Det skulle da virkelig bare mangle. Det er imidlertid svært naivt å tro at store overføringer fra en velgjører, overhodet ikke har noen som helst effekt, bevisst eller ubevisst, sier Thomsen i meldingen.

Nylig gikk Natur og Ungdom ut i NRK Kulturnytt og kritiserte Aftenposten for å «grønnvaske» Statoil gjennom et annonsesamarbeid. Thomsen sammenligner nå dette samarbeidet med LOs støtte til Dagsavisen og Klassekampen.

–  I prinsippet er ikke dette annerledes enn om Statoil skulle ha gitt penger til Aftenposten, uten noen som helst føringer. Det ville definitivt ha vakt oppsikt og debatt. Det synes jeg også dette bør gjøre. Vi vet godt hvor LO offisielt har sine politiske sympatier. Ønsker de seg partipressen tilbake?

Powered by Labrador CMS