Marco Elsafadi deltok i NRKs Debatten. Nå beklager NRK tittelen på et klipp fra sendingen.

Marco Elsafadi klaget til PFU: Nå beklager NRK på det sterkeste

– Har vært ganske krevende å stå i.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg anser saken som ferdig, nå som NRK har beklaget på en god og tydelig måte. Da slipper jeg forhåpentligvis å forklare meg i all evighet om hva jeg mente, sier Marco Elsafadi til Journalisten.

NRK har mandag gått ut med en sterk beklagelse overfor idrettsprofil og foredragsholder Elsafadi, på grunn av tittelen på et klipp hentet fra en sending av Debatten i oktober.

NRK plukket ut og publiserte et klipp fra Elsafadis deltakelse i Debatten, der han snakket om krigen mellom Israel og Hamas. Klippet ble publisert med tittelen «Sammenligner Hamas med Gutta på skauen».

«Det var ikke noe grunnlag for å bruke denne tittelen, verken i klippet som ble publisert eller noe annet Elsafadi hadde sagt i Debatten-sendingen. NRK innser at denne feilaktige tittelen har skapt sterke reaksjoner og vært til unødvendig stor belastning for Marco Elsafadi. Dette beklager NRK på det sterkeste», skriver NRK.

Klippet ble publisert for over en måned siden, etter Debatten-sendingen tirsdag 10. oktober. Tittelen skal ha blitt endret dagen etter.

– For belastningens skyld hadde det vært fint om beklagelsen kom raskere. Det har vært ganske krevende å stå i, og oppdragsgivere som har booket meg til foredrag har fått kritiske spørsmål fra lokaljournalister eller medlemmer. Hvor mange som har valgt meg bort som foredragsholder, aner jeg ikke, sier Elsafadi.

Han viser til at tittelen ble plukket opp av politikere som Erna Solberg og Sylvi Listhaug.

–  Det er et tankekors at folk på bakgrunn av en overskrift kan ta seg den frihet å avgi dom. Man burde iallfall kunne forvente at profilerte politikere leser sakene de omtaler og sjekker fakta, avslutter Elsafadi.

Powered by Labrador CMS