Tore Strømøy står bak dokumentarserien Ingen elsker Bamsegutt».

Trekker «Ingen elsker Bamsegutt» midlertidig

NRK vil gjøre endringer i serien.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding søndag skriver NRK at dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt» inntil videre er blitt fjernet fra NRK TV. 

Første episode av Tore Strømøys dokumentarserie ble vist på NRK1 onsdag denne uken. Samme dag ble alle fire episodene av serien tilgjengelig i NRK TV.

Valgte bort dom

Bakgrunnen for at NRK nå gjør dette, er kritikk som har kommet i forbindelse med at serien ikke nevner en dom mot Jan-Egil Granfoss, også kjent som «Bamsegutt».

– Underveis i produksjonen ble vi kjent med at Granfoss hadde en sedelighetsdom mot seg fra 1991, sier direktør for Distriktsdivisjonen, Marius Lillelien, i pressemeldingen. 

Han fortsetter:

– NRK valgte å ikke inkludere sedelighetsdommen i serien av to årsaker. Viktigst var hensynet til de fornærmede; først og fremst de som var små barn den gang, men også hensynet til Granfoss selv og hans familie. Det andre var at dommen ikke hadde en direkte relevans for serien, som handler om en norsk familie som er strandet i Filippinene uten å klare å komme seg hjem til Norge.

Denne avgjørelsen mener NRK nå var feil.

– Vi ser i dag at det var en feil å utelate denne informasjonen fra serien, og vi gjør derfor nå en ny vurdering. Dommen mot Granfoss har blitt offentlig kjent. Vi vil derfor se på hvordan denne informasjonen skal inkluderes. Dette vil vi gjøre så raskt som mulig. I mellomtiden blir serien utilgjengelig i NRK TV, sier Lillelien.

Serien ble utilgjengelig fra klokken 14 i dag.

Ny versjon kommer

– En ny versjon av serien med korrigert informasjon vil bli publisert når den er klar, forteller NRK-direktøren.

I et intervju med VG, sier Granfoss via sin advokat Leif Strøm, at han ønsket at NRK skulle ta med opplysningene om dommen.

I en kommentar i Aftenposten publisert fredag, skriver Christina Pletten at serien aldri burde blitt vist.

Powered by Labrador CMS