Marie Simonsen under Mediedagene i Bergen. Foto: Birgit Dannenberg

Etter 12 år bytter Marie Simonsen jobb, men redaktør skal hun fortsatt være

Etterfølgeren bør være multimedial og slipper trolig å havne fast på avisens sisteside.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– He-he. Med påskelår. Det skal vedkommende få slippe. Det blir bare i halvfigur, sier Marie Simonsen til Journalisten når vi fleiper med henne om tiden da hun figurerte med stor bildebyline på baksiden av Dagbladet nær sagt hver eneste dag.

Alle snakker om rumpa til Marie (2009)

Det er gått tolv år siden daværende sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen hentet Marie Simonsen fra VG for å etterfølge ham i jobben som politisk redaktør. Nå bytter hun stilling, melder Kampanje.

Simonsen har siden 2003 vært den eneste kontinuiteten i redaktørkollegiet. Avisen har, om vi velger å telle Lars Helle to ganger - hvilket vi selvsagt gjør - hatt fem sjefredaktører. Det er omtrent like mange nyhetsredaktører i samme tid.

Men selv om hun skal slutte som politisk redaktør, gir ikke Simonsen fra seg redaktørtittelen. Men nå, sier hun, vil det bli mindre representasjon for Dagbladet og kanskje friere.

Hun tror nok det vil bli mindre lysløype-gåing på Marienlyst. Snarere vil hun fokusere på andre ting. En reise her, et nytt journalistisk felt der. Kanskje en bok.

– John Arne (Markussen journ.anm) må ikke lese dette og få for seg at dette blir en retrett-stilling. Jeg skal fortsatt jobbe fulltid som kommentator.

Markussen sier til Journalisten at arbeidet går i gang med å finne Simonsens etterfølger. Personen burde ha god forståelse for endringene som skjer i mediebransjen og ha et digital hode.

– Menings- og debattjournalistikken er stor digitalt. Det er viktig, sier han og forteller at han ser for seg en operativ løsning for Simonsens etterfølger.

Simonsen selv sier at å være ivrig på Twitter kan være en fordel. Og så understreker hun at jobben er litt 24/7. Selv ser hun fram til å kunne skrive bredere om politikk enn om partipolitikken. Men først må en etterfølger finnes. Hvorvidt personen befinner seg på Hasle eller i et annet mediehus, vet vi ikke.

Powered by Labrador CMS