Styreleder i Human-Etisk Forbund, Christian Lomsdalen.

Medlemsmagasinet Fri tanke tar tilbake til Redaktørplakaten

– For vår del har det hele tiden vært tydelig at dette skal være et redaktørstyrt medium, sier HEF-sjef Christian Lomsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da årets andre utgave av Fri tanke utkom i mai, var «redaktørstyrt» fjernet fra formålsparagrafen. Det ble i stedet bare informert om at «Fri tanke arbeider ut fra Human-Etisk Forbunds verdigrunnlag», skriver Vårt Land.

Frem til da hadde Human-Etisk Forbunds medlemsmagasin vært styrt av en uavhengig redaktør. I juni ble forbundets kommunikasjonssjef redaktør, og magasinet kunne ikke lenger jobbe under Redaktørplakaten.

Human-Etisk Forbund oppga at dette skulle være en midlertidig løsning, og under helgens landsstyremøte stod nettopp «redaktørstyrt medlemsblad» på agendaen.

– Det var et unntak på grunn av intern omorganisering. Vi trodde det medførte at vi måtte melde oss ut av Redaktørplakaten, og ville bare gjøre alt riktig, sier HEF-leder Christian Lomsdalen til Vårt Land.

Under Human-Etisk Forbunds landsstyremøte 19.-20. november 2022 ble det bestemt at magasinet skal legges under HEF-eide Humanist forlag og at en ny redaktør skal ansettes, skriver Vårt Land.

– For vår del har det hele tiden vært tydelig at dette skal være et redaktørstyrt medium. Forutsetningen for sakspapirene i helga var at vi ønsket et redaktørstyrt medium, men måtte finne ut av hvordan vi skal organisere det, sier Lomsdalen.

Tanken er å utgi Fri tanke i fysisk format tre ganger i året, men det vil neppe skje i 2023, opplyser forbundslederen til Vårt Land.

– Vi må ansatte en redaktør. Det tar tid å etablere noe nytt.

Powered by Labrador CMS