Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg

Bruker tid i Dagsavisen

Sjefsstillingene blir ikke lyst ut før styret mener man har fått kontroll på situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er gått over en måned siden Carsten Bleness gjorde det klart at han ikke lenger ville fortsette som sjefredaktør i Dagsavisen og forlot stillingen på dagen. Så langt er ikke stillingen til Bleness lyst ut. Ifølge styreleder Helge Simonnes blir den neppe lyst ut før jul heller.

– Vi gjorde det ganske klart den gang at vi skulle bruke tid på å få oversikt over situasjonen i Dagsavisen. Og det jobber vi med. Vi skal også ha en skikkelig strategiprosess før vi inviterer inn nye ledere, sier Simonnes.

Oversikt

Han forteller at de nye lederne skal ha et klart oppdrag når de begynner i bedriften. Styrelederen sier at han har ingen tro på at en ny leder skal komme inn og legge ny strategi for Dagsavisen. Det mener han er eierne og styrets oppgave.

Simonnes synes ikke det er noen voldsom hast så lenge Arne Strand sitter som konstituert redaktør.

– Vi har en velfungerende konstituert ledelse, som har høy aktivitet både redaksjonelt og administrativt. Vi er ikke komfortable med underskuddet i avisen, men jeg har en opplevelse av at vi begynner å få kontroll og at vi legger grunnlaget for et bra år i 2010.

Neppe før jul

Simonnes avviser at det kommer noen utlysning på stillingene i Dagsavisen før jul. Han ønsker ikke å spekulere i når Dagsavisen vil lyse ut stillingen, i hvert fall ikke før styremøtet den 10. desember. Da mener Simonnes at man har et bedre bilde på situasjonen i Dagsavisen.

– Vi skal vise at vi har kontroll over økonomien før vi søker etter ny ledelse.

Powered by Labrador CMS