Ida Eliassen og åtte andre mister jobben etter Altså-konkursen.

Konkurs i Altså

Ni mister jobben etter Altså-konkursen

Men med pressestøtte hadde de klart seg helt fint, mener redaktør og gründer Ida Eliassen. 

Publisert

Onsdag kom nyheten om at magasinet Altså har slått seg konkurs. Styret i IEC Publishing, selskapet som utgir Altså, besluttet tirsdag kveld at det ikke lenger er forsvarlig å drive selskapet videre.

Mister jobben. 

Inkludert redaktør Ida Eliassen er det ni ansatte fordelt på seks årsverk som mister jobben etter konkursen. Av disse er det fire redaksjonelt ansatte, hvorav to er journalister. 

– Det har hele tiden vært åpen kommunikasjon med de ansatte om alt i forbindelse med konkursen, sier Eliassen til Journalisten dagen etter konkursen ble offentliggjort. 

Altså rakk aldri å få svarte tall på bunnlinjen, og ifølge onsdagens pressemelding har utgiverselskapet en gjeld på 800.000 kroner. Fordelt på to emisjoner har det kommet inn totalt 6,4 millioner kroner for å holde driften gående.  

Kritisk til støtteordning

Eliassen mener at reglene for pressestøtte har skapt problemer for Altså, og sier at det føles veldig feil at magasinet aldri fikk anledning til å søke. 

– Med pressestøtte hadde vi klart oss fint. Dagens pressestøtteordning hindrer nyskaping og mangfold. Den krever at man har annen fullfinansiering for to år i bunn før man kan få den. Da blir poenget med pengestøtte litt borte, spør du meg.

Selv om de aldri nådde målet om å gå i pluss, mener Eliassen at de har utrettet ting. 

– Vi har fått til konkrete endringer i samfunnet, vi har motivert, inspirert og gitt mange styrke. 

Personlig mener hun erfaringen med Altså har gjort henne superkompetent, og at hun kommer godt ut av disse årene. Det har alltid vært noe å bryne seg på, men utrolig hardt arbeid og de har slåss hele tiden, sier Eliassen. 

– Det er kjempetrist. Det er trist å ikke ha Altså lenger for alle som har jobba her, og ut ifra kommentarene som kommer utenfra, er det mange som virkelig vil å savne det, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS