NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen bekrefter overfor VG at to ansatte ble angrepet i Frankrike lørdag. Her avbildet på Dax18 i fjor sommer.

VG: 

NRK-ansatte ble angrepet under opptøyene i Frankrike

– De ble fysisk angrepet og frastjålet kamerautstyr, sier utenriksredaktøren til VG. 

Publisert

Den siste uken har det vært store opptøyer i Frankrike, etter at 17 år gamle Nahel Merzouk ble skutt og drept av politiet under en trafikkontroll 27. juni.

Midt i dramaet havnet to NRK-ansatte, som selv ble fysisk angrepet, skriver VG

– Det stemmer at det har vært en voldshendelse hvor to NRK-ansatte havnet midt i opptøyene og ble angrepet. De ble fysisk angrepet og frastjålet kamerautstyr, sier NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen til VG. 

De to NRK-medarbeiderne klarte å komme seg i sikkerhet til hotellrommet som lå like i nærheten. 

Angrepet skjedde rett før en direktesending til «Kveldsnytt» på lørdag. De to medarbeiderne reiste hjem søndag formiddag som planlagt.

– Det er bekymringsfullt at noe slikt kan skje, men det viser at det kan være krevende og risikofylt å være journalist under slike tilstander, sier Falkenberg Mikkelsen. 

Han presiserer at det var gjort en god jobb med sikkerhet i forkant, men at det var en uforutsigbar situasjon som eskalerte. NRK-medarbeiderne er tilbake i full jobb som normalt, og de blir fulgt opp av bedriftshelsetjenesten til statskanalen.

Powered by Labrador CMS