NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen bekrefter overfor VG at to ansatte ble angrepet i Frankrike lørdag. Her avbildet på Dax18 i fjor sommer.

VG: 

NRK-ansatte ble angrepet under opptøyene i Frankrike

– De ble fysisk angrepet og frastjålet kamerautstyr, sier utenriksredaktøren til VG. 

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den siste uken har det vært store opptøyer i Frankrike, etter at 17 år gamle Nahel Merzouk ble skutt og drept av politiet under en trafikkontroll 27. juni.

Midt i dramaet havnet to NRK-ansatte, som selv ble fysisk angrepet, skriver VG

– Det stemmer at det har vært en voldshendelse hvor to NRK-ansatte havnet midt i opptøyene og ble angrepet. De ble fysisk angrepet og frastjålet kamerautstyr, sier NRKs utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen til VG. 

De to NRK-medarbeiderne klarte å komme seg i sikkerhet til hotellrommet som lå like i nærheten. 

Angrepet skjedde rett før en direktesending til «Kveldsnytt» på lørdag. De to medarbeiderne reiste hjem søndag formiddag som planlagt.

– Det er bekymringsfullt at noe slikt kan skje, men det viser at det kan være krevende og risikofylt å være journalist under slike tilstander, sier Falkenberg Mikkelsen. 

Han presiserer at det var gjort en god jobb med sikkerhet i forkant, men at det var en uforutsigbar situasjon som eskalerte. NRK-medarbeiderne er tilbake i full jobb som normalt, og de blir fulgt opp av bedriftshelsetjenesten til statskanalen.

Powered by Labrador CMS