NRK-journalist Trude Lorentzen utenfor Marienlyst skole, hvor deler av historien i podkasten utspiller seg.

«Mysteriet Adam»

NRK-podkast setter ny rekord

– Responsen har vært intens fra alle kanter, sier NRK-journalist Trude Lorentzen.

Publisert Sist oppdatert

NRK-podkasten «Mysteriet Adam», en del av NRKs podkastdokumentarserie «Historier fra virkeligheten», slå alle tidligere rekorder, melder NRK.

De tre første episodene av podkasten er i snitt lastet ned cirka 130.000 ganger. Det er NRK-rekord for dokumentarinnhold én uke etter publisering.

Podkasten om «den mystiske gutten» på Marienlyst skole har ført til at «Historier fra virkeligheten» troner øverst på Podtoppen denne uka – og det med soleklar margin.

Denne uka slippes de tre neste episodene.

– Responsen har vært intens fra alle kanter. Nå maser alle om flere episoder, noen er nesten litt aggressive. Så da er det deilig å slippe fortsettelsen, sier NRK-journalist og podkastskaper Trude Lorentzen i en pressemelding.

Lorentzen, sammen med kollega Askild Matre Aasarød, har de siste årene dykket ned i den utrolige historien om «guttekvinnen» som rundlurte lærere, klassekamerater, barnevern og politi i Norge høsten 2007.

Til sammen er det planlagt åtte episoder. Episodene er kun tilgjengelig i NRKs egen app, NRK Radio.

Podtoppen, uke 1 i 2024.

Rettelse: Det er planlagt åtte episoder om «Mysteriet Adam», ikke ti, som det sto i en tidligere versjon av denne saken.Powered by Labrador CMS