– Den formelle datoen for implementeringen av terningkast på alt av anmeldelser i NRK er mandag 18. september, sier prosjektleder Rune Håkonsen.

Anmeldelser

NRKs første terningkast på litteratur ble en femmer

Offisielt starter NRK med terninganmeldelser førstkommende mandag.

Publisert

Fredag 15. september ble startskuddet for den bebudede omleggingen til terningkast på «alle» NRKs anmeldelser; både litteratur, teater og annen kunst. Fra har det vært kun musikk, film, tv-serier og dataspill som har fått terning.

Den første litteraturanmeldelsen med terning ble en femmer til Lars Myttings nyeste roman, fra anmelder Gerd Elin Sandve.

Stadig flere terningkast kommer nå til å rulle inn på NRKs plattformer, forteller prosjektleder Rune Håkonsen.

– Den formelle datoen for implementeringen av terningkast på alt av anmeldelser i NRK er mandag 18. september, likevel ligger det allerede en anmeldelse ute der terningkast er brukt, sier Håkonsen til Journalisten.

Kort tid etter at Journalisten snakket med Håkonsen, ble en ny bokanmeldelse publisertWalter Isaacsons Elon Musk-biografi. Også denne fikk terningkast fem.

Da Journalisten først kunne fortelle at NRK planla omleggingen til høsten, reagerte flere av de faste kritikerne sterkt. Terningen har vært grundig debattert internt, forteller Håkonsen.

– Vi har brukt de siste månedene på å diskutere. Vi har hatt ulike samtaler, vi har diskutert og delt erfaringer hvor fagseminaret vi holdt i august var en viktig del av det.

– Datoen 18. september satt jeg for en tid tilbake, sånn at det skulle være en tydelig oppstart. Alle som er på jobb er klare for å levere på det.

Powered by Labrador CMS