BT-lederne Hanne Louise Åkernes (til venstre) og Liv Solli Okkenhaug.

Media City Bergen

Nytt nettverk: Skal hjelpe mellomledere med innovasjon

– Vi skal lage et forum hvor nyhetsledere og redaktører kan dele erfaringer om hvordan man får til endring og innovasjon i redaksjonene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det sier Helge O. Svela, daglig leder i Media City Bergen, i en pressemelding.

– Reportasjeledere, nyhetsledere, vaktsjefer, nyhetssjefer – uansett hva man kaller dem, er denne gruppen av mellomledere helt avgjørende når man skal skape endring i redaksjoner. Inntil nå har det ikke eksistert et godt faglig forum rettet spesifikt mot denne gruppen. Det ønsker vi å gjøre noe med gjennom dette initiativet, fortsetter han.

Målgruppen for nettverket er mellomledere og redaktører i store og små aviser.

Helge O. Svela, daglig leder i Media City Bergen.

13. april holdes det første møtet i det nye nettverket. Da skal Bergens Tidende-lederne Hanne Louise Åkernes, leder for Bord4 og Nye digitale formater, og Liv Solli Okkenhaug, leder for nyhetsdesken i BT, fortelle om hvordan de lanserte en helt ny publiseringsstrategi.

Media City Bergen – også kjent som Medieklyngen – har i dag flere lignende nettverk. Datajournalistikknettverket er det største, og tidligere i mars startet nettverket Digitale fortellinger i samarbeid med Fortellingens kraft.

– I Redaksjonell innovasjonsledelse skal bransjen lære av hverandre og dele erfaringer, både gode og dårlige. For eksempel om hvordan man har jobbet med et stort publisistisk prosjekt, en endring på breaking-desken som har gjort at man har vunnet verdifulle sekunder, eller opprettelsen av nye avdelinger eller prosjektgrupper i redaksjonen for å nå nye målgrupper, sier Svela.

Det vil være mulig å delta i nettverket både fysisk i Medielaben på Media City Bergen eller digitalt.

– Det er stor interesse for nettverket blant våre medlemmer. Vi har lyttet til deres ønsker og innspill, og i tillegg til nettverksmøtene er planlegging av en studietur til London til høsten i full gang.

Powered by Labrador CMS