Seymour Hersh trekker i sin nye artikkel linjene fra Vietnamkrigen til sprengningen av Nord Stream.

Nord Stream-ledningen

Omstridte Seymour Hersh peker på Norge igjen

Er ute med ny selvpublisert artikkel på Substack.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Her argumenterer den tidligere prisbelønte gravejournalisten Seymour Hersh igjen for at Norge var involvert i sprengningen av Nord Stream-rørledningen.

Artikkelen, som ble publisert onsdag ettermiddag og bærer tittelen «From The Gulf of Tonkin to the Baltic Sea», inneholder ingen nye beviser på Norges involvering, men påpeker at nordmenn også tidligere har samarbeidet med amerikansk etterretning.

– Hvorfor Norge? spør Hersh – og svarer:

– Det enkle svaret er at det norske sjøforsvaret har en lang og grumsete historie med samarbeid med amerikansk etterretning. For fem måneder siden resulterte dette teamarbeidet – som vi fortsatt vet svært lite om – i ødeleggelsen av to rørledninger, etter ordre fra president Biden, med internasjonale implikasjoner som ennå ikke er bestemt.

Hersh bruker så resten av artikkelen til å beskrive hvordan nordmenn i 1964 var involvert i starten på Vietnamkrigen.

Før han spør:

– Denne biten av topphemmelige og hittil ukjente historie reiser, for denne reporteren, et åpenbart spørsmål: hva annet er det vi ikke vet om den hemmelige operasjonen i Norge som førte til ødeleggelsen av rørledningene?

NRK Brennpunkt har i flere programmer omtalt hvordan nordmenn bedrev etterretning på vegne av CIA i Vietnam rundt opptrappingen av krigen i 1964. Og hvordan norske båter skal ha blitt brukt av amerikanerne.

Regjeringene i USA og Norge har sterkt avvist påstandene i Hershs artikkel om at landene sammen sto bak sabotasjonen mot Nord Stream.

Powered by Labrador CMS