Ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen om papirkutt.
Ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen om papirkutt.

Papirkutt hos Dagsavisens lokalutgaver fra neste uke

Igangsetter store endringer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen, som i romjula meldte om planer for drastiske kutt i sine papirutgaver, innfører de første kuttene fra neste uke.

Det opplyser ansvarlig redaktør Eirik Hoff Lysholm til Journalisten.

Kuttene kommer først i lokalutgavene Demokraten i Fredrikstad og Rogalands Avis i Stavanger; Rogalands Avis kutter fra seks til tre utgaver i uka mens Demokraten går fra tre til kun én papirutgave i uka fra og med neste uke.

For Dagsavisens hovedutgave, som kuttes fra seks til tre ukentlige papirutgaver, er det ikke avklart når kuttet settes inn, skriver Lysholm i en sms.

Lysholm forteller at han har startet på et omfattende informasjonsarbeid ut mot abonnentene.

– Jeg skrev blant annet om dette både i nyhetsbrev til alle abonnenter fredag og i min helgekommentar på lørdag. I tillegg har vi invitert til lesemøter for å snakke med abonnentene om endringene og eventuelt hjelpe folk med hvordan de skal bruke appen til å lese avis de dager vi ikke distribuerer på papir, skriver Lysholm.

Når det gjelder sparetiltak og nedbemanning i Dagsavisen-redaksjonen, skriver Lysholm at de har kommet «ganske langt». Avisas klubbleder har fortalt M24 at åtte personer forlater avisa i løpet av året.

Det vil nok være behov for strengt kostnadsfokus gjennom hele 2023, tror Lysholm.

– Sånn sett kan vi ikke si at vi er i mål, for vi vil nok kunne komme til å knipe inn ytterligere stillinger ved frivillig avgang.

Powered by Labrador CMS