Foto: Gina Grieg Riisnæs

Pernille Solheim blir ny redaktør for Universitas

Utenriksredaktøren forfremmes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pernille Solheim har blitt ansatt som ny redaktør for Universitas, studentavisa ved Universitetet i Oslo, melder avisa selv i en pressemelding.

Solheim har en tid vært utenriksredaktør i samme avis.

Hun har tidligere erfaring som journalist i NRK Nyheter, og er nå i VG – der hun også skal være sommervikar, før hun går løs på redaktørgjerningen til høsten, ifølge pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Solheim i meldingen.

– Det er en ære å få redaksjonens tillit til å overta roret i en så usikker tid. Det er fortsatt umulig å si hvordan det kommende året vil bli, men jeg skal gjøre det jeg kan for å sikre at vi skal kunne fortsette å gjøre det vi er her for – formidle saker fra studentlivet i Oslo og avdekke kritikkverdige forhold i akademia.

Solheim tar over etter Selma Joner, som har vært redaktør for studentavisa det siste året.

– Jeg er strålende fornøyd med at Pernille skal lose Universitas gjennom det kommende året – med all den usikkerheten det vil medføre. Hun har utmerket seg som en drivende dyktig journalist, en trygg og tydelig leder og en glimrende utenriksredaktør, sier Joner i meldingen.

17. mars meldte Universitas at de stopper utgivelse av ukentlig papiravis inntil videre, siden universitetets lokaler har stengt som følge av koronasituasjonen.

Powered by Labrador CMS