«Pengepredikanten» klages inn for PFU

Men grunnlaget for klagen vil Jan Hanvold ikke ut med. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er avisa Dagen som skriver at Visjon Norges gründer og øverste leder, Jan Hanvold har klaget NRK Brennpunkt inn for Pressens Faglige Utvalg. 

Avisa skriver at han har brukt advokater som i klagen har redegjort for hvorfor han føler seg dårlig behandlet av NRK, men at han ikke vil gi detaljerte opplysninger om hva klagegrunnlaget går i. 

LES OGSÅ: Brennpunkt får mange klager på «Pengepredikanten»

Han forteller at da han fikk se programmet opplevde han at de tre personene som viste programmet drev et psykologisk spill. Han forteller at han ikke grunnet over dette før etterpå, og legger til at han burde hatt med seg advokat. 

LES OGSÅ: Kringkastingsrådsmedlem: Ikke grunnlag for å si at «pengepredikanten» medvirket til Brennpunkt-dokumentar på falske premisser

– Det var et karakterdrap av meg. Det de har gjort, er å korsfeste meg, og det har fått store konsekvenser for oss. Hele familien min blir mobbet på grunn av Brennpunkt, sier han til Dagen

Ifølge saksbehandler Mathias Vedeler i Norsk Presseforbund er målet å få saken til behandling i mai.

LES OGSÅ: Pengepredikanten gir trafikkrekorder i NRK

Brennpunkt-redaktør Odd Isungset sier til Dagen at han ikke kjenner seg igjen i Hanvolds beskrivelse av deres behandling.

Powered by Labrador CMS