Satire:

Den usynlige hånd kaster snart engangshansken og klapper snart igjen for seg selv og tenketankene tenker jeg

Pressens Farlige Utvalg virrer videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

COMMENTARY (for våre utenlandske lesere):

Vi i Kgl. Norsk Coronapresse (Royal Norwegian Coronapress), som redder verden fra vårt hjemmekontor hver dag, mener veldig mye om det aller meste, unntatt Morgenbladet (selv om de hadde en combackleder nylig).

ETT FOLK: Her ser vi et bilde tatt av Dagbladets fotograf, Odd Wentzel. Året er 1967 og Arbeiderbladet hadde satt opp en stor fjernsynsskjerm på Youngstorget for å vise bilder fra kommunevalget. Bildet har selvsagt ingenting med noen av sakene våre å gjøre, det skulle tatt seg ut, men bildet er fint da. I skumle pressetider som dette.
ETT FOLK: Her ser vi et bilde tatt av Dagbladets fotograf, Odd Wentzel. Året er 1967 og Arbeiderbladet hadde satt opp en stor fjernsynsskjerm på Youngstorget for å vise bilder fra kommunevalget. Bildet har selvsagt ingenting med noen av sakene våre å gjøre, det skulle tatt seg ut, men bildet er fint da. I skumle pressetider som dette.

Slik skal og må det være i en demokratisk rettsstat der vi tross alt har rom og cola i herberget for mennesker som holder nasjonen i vater. Med blod. Med svette. Med krokodilletårer. Vi snakker om dem vi klapper for fra balkonger, bankbokser, fortau, morarenter og kvistværelser, våre helter fra tenketankene og diverse smier.

Bare klapp, klapp

Uten disse, la oss kalle dem åndelige fyrtårn, ville vi ikke overlevd som fri nasjon den første drøye måneden etter at Team Solberg (Rally Cross-mester) trykket på den store alarmknappen.

Sjornalisten.no presenterer:

Det hadde vært en vinternattsdrøm å få intervju William Shakespeare, mener Tom Stalsberg. Foto: Aschehoug

PFU (Pressens Farlige Utvalg) ved den avdankede spaltist, heimstaddikter og sjornalist, Tom-Åge Stalsberg (62).

Vi må også få lov til å legge til at vi aldri før har hørt så mange fra høyresiden bruke ord som: Dugnad, stå sammen og solidaritet som det er blitt gjort den siste måneden. Skulle jaggu tru dem var blitt sosialdemokrater, og det som verre er, alle samma.

Stående applaus

Når dette er nedtegnet, med sønnavind mellom linjene, må vi opplyse om at Pressens Farlige Utvalg (PFU) som kjent, for de aller færreste, har sitt utspring fra avisa Dagbladet. Denne gamle skribent var ansatt der i altfor mange år, både som layouter og deretter som håpløs journalist, ordspillkommentator og tilfeldig leilighetsdikter.

Dessverre ble PFU, som så mye annet i kulturorganet, nedlagt for en god stund tilbake, men ettersom Dagbladet nå har fått sprutorgasmiske koronasummer fra Dagbladets stiftelse, ledet av tabloidjournalistikkens Marilyn Monroe, tidligere sjefredaktør John Arne Markussen, er det en glede å si at vi er tilbake. Om ikke for fullt, så cirka halvt.

Da capo

Dette takket være, enn så lenge, våre venner her i Sjornalisten.no som tar sikte på å bli et isbitvaginalt nettsted for alle nye skribenter hvis eneste de har på CV-en er et flott ultralydbilde.

Nok om det. Nå er det på høy tide å børste støv av våre tegninger av Adam Smith. De, vi og Snoen har hengende på utedoene. Dette ettersom Smiths usynlige hånd nå virkelig klapper til seg selv i krisetider som dette. Vi skal ikke le i krisetider som dette, husk det. Vi sender derfor en varm takk til de som bygger landet, ord for ord, blant annet innenfor Civita og Minerva. De og mange andre som i koronaens tidsalder skriver med en påholden usynlig hånd.

Nord-Korona

Samtidig. PFU tar her og nå sterk selvkritikk som en annen Røe Isaksen og Mona Juul eller en Slyngstad. Henrik Syse? Ingen kommentar. Han er nesten nabo.

Selvkritikk fordi vi har vært helt ute på Vedums jorder. Vi har vært fordomsfulle, grunne, patetiske, historieløse, kunnskapsløse og muslimelskende kommunister med sosialistisk legning ettersom vi veldig lenge ikke har trodde på de i vår nasjonen som har hevdet:

DET IKKE ER MULIG Å BLI RIK I DETTE LANDET SOM ER SOM NORD-KORONA og at skattenivået dreper alt privat initiativ, men så nå viser seg at de alltid har hatt helt rett.

Åpen pengesekk

Markedets usynlige hånd redder oss, helt på kanten av pandemistupet. Den usynlige hånd er der med sine hedgefonds, Hegnars luksusbåter, Spetalens børshaier og alskens verdipapirer.

ET SCOOP: Sjornalisten.no ved PFU maktet nylig å snikfotografere Den Usynlige Hånd da den prøvde tidens siste skrik, engangshanske. Bildet er tatt uten Dagbladets teleobjektiv.
ET SCOOP: Sjornalisten.no ved PFU maktet nylig å snikfotografere Den Usynlige Hånd da den prøvde tidens siste skrik, engangshanske. Bildet er tatt uten Dagbladets teleobjektiv.

De som hver seinsommer, sponset av Det Dorske Selskab, setter opp «Au Pair Gynt» på hytten (650 kvm) i strandsonen, de som under hele denne pandemien har stått klare med åpne pengesekkene til dem som trenger det mest.

Vi snakker om småbedrifter, barer, kafeer, arbeidsløse, permitterte, de lavlønte, og de som jobber med å kjøre søppel, sitte i kassa på butikken, de på gata, lærere og barnehageansatte, de som jobber som leger og sykepleiere på pleiehjem og sykehus. Mennesker som den usynlige hånd ellers anser som usynlige, men ikke nu.

Den usynlige hånd er moralens lange arm. Den er der for deg og meg, døgnet rundt.

Hva så med engangshansken? Den usynlige hånd kastet den nok den dagen verden igjen er i noenlunde vater. Da blir applausen byttet ut med å igjen å vise finger'n og de som ble klappet for skal igjen klappes til, mens den norske korona devalueres.

En dyktig statsuviter

Den usynlige hånds framtid? Den er sikker som Norges bank ved en stresset Øystein Olsen som fortsatt taler nærmest i kløvde tunger om Nicolai Tangen. Geniet fra Kristiansand. Vi teller opp om litt.

Hva så med Den usynlige hånd i USA? Helt per kasse der president Donald Trump utviser nasjonalistisk coaching helt i tredje riket klasse.

Mange på den klamme venstresiden her i jantelandet Norge (Noreg som det heter i besserwisserblekka Dag og Tid), mener Trump er dum som et stykke brød (ristet loff).

Dette stemmer selvsagt ikke. Agenda burde blant annet vite at vår mann Donald er utdannet statsuviter. Han vet dermed hvordan et samfunn uorganiseres og ikke styres politisk, og han er opptatt av samfunnsborgernes apolitiske atferd.

Han er også master i tåkeprat (fogtalk) og han har, sammen med sine sønner, to halve kveldskurs i økonomisk mobbing og gangetabellen.

Han er også PhD. fra Yale innenfor Pathological narcissism. Vi vet også at han i sin ungdom gikk et bøllekurs der han fikk laud. Han er for tiden en meget aktiv frisørlærling ved Den Ovale Herresalong i Washington.

PS: PFU lurer forresten på hvorfor i all verden NRK sendte hjem sine korrespondenter fra USA? Er det ikke nettopp i slike stunder vi trenger dem? Ja, ja. NRK har korrespondenter fortsatt i motsetning til de fleste norske aviser av en viss størrelse.

Siste nytt fra fRYKTEBØRSEN

PFU er som kjent helt utdaterte som våger å tro at det er noen under 100 år etter deadline som husker fRyktebørsen i Oslo, denne pressebaren som lå der fotballpuben Bohemen ligger i dag på Aschehougs plass midt i Oslo.

Men, ettersom vi ikke følger med på Twitter, Face, steintavler og Snapchat, så innføres det her en ny spalte (suksess fra første stund). Siste nytt fra Ryktebørsen – av og for og med oss selvhøytidligere mennesker innenfor klikkbuler, aviser, nettaviser, radio, tv og painstream media.

KAIN OG ABEL: VGs alltid like ivrige sportskommentator, Leif Welhaven, og Dagbladets evigunge sportskommentator, Esten O. Sæther, skal etter det vi erfarer starte opp en podkast sammen.

Den skal hete «Nei det er din feil, din dust. Nei, det er din feil, din tufs. Nei, det er din feil, såååå. Nei, det er din feil etc. etc.»

HOS HELT FEIL TORP: Aftenpostens sjefredaktør, Trine Eilertsen, stilte nylig opp hos kristenfolkets Paradise Hotel, Visjon Norge, og pastor Jan-Aage Torp. Vi har hørt fra høyst usikre kilder at Eilertsen var sikker på at hun skulle til en annen Torp, til hennes bysbarn Ole i NRK.

PUSLESPILLET RESETT: Flere av våre lesere (de to i søringkarantene) melder om at de bruker tiden godt. Blant annet har de lagt puslespillet Resett som består av tre brikker. Ifølge utgiveren, Helge Smartass Productions er det veldig vanskelig og egnet for alderen 0 til 0,5 år.

VÅRT LAND RETTER: Vårt Land har som kjent landets aller beste sportsavdeling som blant annet dekker alt innenfor kristen fotball, inn- og utland. Sjefredaktør Bjørn Bore ber nå sine lesere om unnskyldning for at de surret med et kampreferat fra Det gamle testamentets bedriftsoppgjøret mellom Job og Klagesangene (for en gjeng med bønder).

Her kom reporteren, en trist vikarprest, i skade for flere ganger å nevne at Job ble felt utenfor 3-16-meteren og fikk billige straffer dette til tross for at Dommerne trengte danittene opp i forsvar og ikke lot dem få komme over midtsirkelen igjen.

Huff. Alle som kan litt kristen fotball vet at dette er tullball. Kanskje en gravesak for Josimar – fotballmagasinet som kan mer om fotball enn fotballen selv.

SKIFTER NAVN: Dagbladets sjefredaktør og nyhetsredaktør, henholdsvis Alexandra Beverfjord og Frode Hansen, skal etter det vi erfarer skifte navn til Alexandra og Frode Exotic. Dette etter den populære TV-serien, Tiger King. Vi gratulerer, og ser fram til flere hardtslående nyheter fra dyrenes skumle verden.

MÅ SLØYFE TVERSOVER: Aftenpostens nyansatte politiske redaktør, Kjetil B. Alstadheim, må etter det vi erfarer sløyfe å gå med tversoversløyfe på jobben. Årsaken er at Aftenposten fra gammelt av, 1940 til 45, fikk som siste norske publikasjon en kvote på 25 tversoversløyfer hos de ansatte. I siste opptelling var det 25 i bruk hver dag, mens i overkant av 30 står i kø. Så, Kjetil må nok bruke hot pants en stund til.

KJETIL ROLNESS: Ingen rykter om Rolness som vanlig ettersom ingen våger å si ett eneste ord om verdens kjekkeste og flinkeste sosiolog. Han leve.

HARALD EIA: Ei heller noen rykter om Harald Eia som vanlig ettersom ingen våger å si ett eneste ord om verdens nestkjekkeste og nestflinkeste sosiolog. Han leve litt.

ISLAM NETT: Etter det vi erfarer, men egentlig ikke våger å skrive, har gutteklubben, «Allah Gutta, Hvor var det det butta?», problemer med å lese høyt fra Koranen i disse Korona-tider. Vi kommer tilbake med mer hvis vi lever. Ramadam derpå.

PFU BEKLAGER: Sist vi var på lufta kom vi i skade for ikke å skrive noe særlig mye om han som må bli årets redaktør innenfor Painstream media, Hans Rustad i Document.no for no., og ei heller særlig kunnskapsrikt om Mor Theresa innenfor norsk offentlighet for nordmenn, Hege Storhaug, i HRS. Vi beklager dette og sharialover å komme sterkere tilbake bare vi får tak i to nye livvakter og en kamphamster.

NOEN FRONTER FRA NETTNORGE RUNDT
- hvis alle norske redaktører hadde puttet isbiter i vagina før spurtorgasmen.

Nordlys:

Skyt etter en HÆLVETES søring i karantene –
bli visekaptein hos GUTAN!!!!

Nationen:

Gammel gris i NY
pandemitoo-skandale:

– Nei, jeg ba ikke frittgående høne
om å legge et gullegg til

iTromsø:

Iggy Pop var fra Bodø.
Egon går ut av sitt gode skinn

Dagbladet:

Slik lager du BITEVILLIGE laksefluer
av bestefars gjenglemt ANUSHÅR

Dagsavisen:

Hjemme hos Einar og Werna
50 år etter, stor feature av Arne Strand

Dagens Næringsliv:

Leder: Hvorfor i all verden var det VG
og ikke VI som hadde årets største
nyhet fra eliten, norsk næringsliv og oljefondet?

Stavanger Aftenblad:

Nicolai Tangen etter at han
ikke ble sjef for oljefondet:

–Jeg kjøper CAFE STING,
cash is king (rimsmeden fra Kr.sand slå til)

Varden:

Leder: Hvis det ikke blir fotball
i 2020, så rykker ikke Odd ned,
Pors derimot!

Romerikes Blad:

Leder: Har du elektrisk ål i buksa
så kommer du fra Strømmen

Nettavisen:

Stavrum for natten:
Lei av misjonæren?

Her er fem stillinger
dere kan prøve – og
fire varianter av den
gamle klassikeren

Setliste, Sting, Tangen Band Aid:

VG har gjort en superjobb i det siste med hvordan deler av eliten, både som privatpersoner, ministere, venner, kjente og andre, i Norge jobbet beinhardt under det nydelige USA-seminarer, som filosofiprofessor og nobelkomité-medlem Henrik Syse som også sitter i styret for flere av Nicolai Tangens selskaper registrert i skatteparadiset Caymanøyene, nylig sa det på Dagsnytt 18. Vi klapper i den siste olje for dette, men kan også - som eneste publikasjon på denne siden av Police - bringe deler av setlista Sting (med armen i fatle) spilte for de inviterte, og Gud uten hvermann:

  • Every Knut Brundtland you take.
  • Message in a bottle of champagne (akustisk).
  • Every Little Thing Slyngstad Does Is Magic.
  • Regjeringsadvokaten De Blanc.
  • Røe Isaksen over Bourbon Street.
  • Syseman in New York (karaokevennlig).
  • Skogen Lund Of Golds
  • I can't stop thinking about Juul.

Sting skal også ha, etter det vi ikke erfarer, ha spilt en coverlåt som ekstranummer, Midnight Oils, Beds Are Burning.

Fra Vedums kro:

Powered by Labrador CMS