Per Sanbergs kjæreste, Bahareh Letnes opplyste til NTB like etter klokken 11 at de ennå ikke har bestemt når og hvor pressekonferansen skal finne sted. Foto: Paul Paiewonsky / regjeringen.no

Per Sandberg varsler et kraftig oppgjør med norske medier på pressekonferanse i tirsdag kveld

Utsetter stadig oppstart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Per Sandberg og Bahareh Letnes ser ut til å ha funnet et nytt tidspunkt for sin pressekonferanse: Klokka 21.30, samtidig som partilederdebatten på NRK.

I en SMS til Agderposten skriver Sandberg at han er klar til å møte pressen ca. klokken 21.30 tirsdag.

– Jeg har aldri sendt ut noen invitasjon til kl. 18. Møter pressen ca. kl. 21.30, skriver Sandberg i SMS-en.

ABC Nyheter har fått samme SMS. På spørsmål om hvorfor pressekonferansen utsettes svarer Sandberg:

– Vi er rett og slett i tidsnød, og vi vil gjerne forberede oss noe.

Senere sender NTB ut beskjed om at Per Sandberg og Bahareh Letnes deltar i Gambits partilederforspill klokka 20. Dagbladet er kilden for dette. Sandberg vil gi intervjuer etter dette, får NTB opplyst.

Før debatt

Tidligere tirsdag hadde kjæresten Bahareh Letnes opplyst til flere medier at pressekonferansen ville finne sted klokken 18. De to var da på vei til Arendal.

Men ved 17.30-tiden fikk NTB en ny SMS fra Sandberg.

– Ingenting klokken 18, skriver han.

Sandberg måtte mandag gå av som fiskeriminister etter skandalen omkring hans og kjærestens Iran-tur. Sandberg trakk seg også som 1. nestleder i Frp, og lovte samtidig at pressen tirsdag skulle få svar på alle sine spørsmål i forbindelse med den omstridte turen.

Sandberg og Letnes har varslet et kraftig oppgjør med norske medier i kjølvannet av saken. Letnes karakteriserte mandag medienes jakt på svar om Iran-turen som «en heksejakt».

Forvirring rundt oppstart

NRKs produsent Dag Dørum sa tidligere i dag til Agderposten at NRK jobber for å få paret med i Dagsnytt 18 som sendes fra Pollen i Arendal.

I en tekstmelding til NTB skrev Letnes tirsdag formiddag at de ikke hadde bestemt når og hvor pressekonferansen skal finne sted. «Vi har mye jobb i dag», skrev hun.

I et intervju med en persisk-språklig TV-kanal mandag snakket Letnes om mediestormen hun og Sandberg har stått i og om det hun betegnet som løgner og udokumenterte anklager.

Letnes: – Heksejakt

Sandberg skulle opprinnelig ha to opptredener under Arendalsuka, én i kraft av å være fiskeriminister og én som nestleder i Fremskrittspartiet, ifølge lederen av programkomiteen, Øystein Djupedal. Nå har Sandberg trukket seg fra begge vervene og har tilsynelatende ingen oppdrag i Arendal.

Letnes ville mandag ikke svare direkte på hva pressekonferansen skulle handle om, men ga følgende uttalelse til VG:

– Det som er saken. Da skal dere få lov til å skyte oss mer. Da får dere svar.

I en SMS til Adresseavisen tirsdag skrev hun at hun «har opplevd dette som en heksejakt».

Blodtørste journalister

Statsminister Erna Solberg (H) reagerte tirsdag på medienes jakt på detaljer i Sandberg-saken, blant annet spørsmål om fremmede makter har kommet seg inn på Sandbergs telefon og om informasjon på telefonen er kompromittert.

– Av hensyn til rikets sikkerhet og PSTs metodebruk er det PST som må vurdere hva vi kan si. Når norske journalister nå er så blodtørstige for å få svar, må vi sørge for at vi ikke offentliggjør ting som må holdes tilbake av hensyn til sikkerhetstjenestene, sa Solberg etter en pressekonferanse i Arendal om utfordringer i arbeidsmarkedet.

Powered by Labrador CMS