Flere klager mot NRKs «24-stjerners julekalender», med Markus Neby som programleder, behandles i torsdagens K-rådsmøte.

Puppestunt blir sak for Kringkastingsrådet

Behandler «24-stjerners julekalender».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere klager mot NRK-satsingen «24-stjerners julekalender», som fikk stor oppmerksomhet i førjulstiden i fjor, skal behandles når Kringkastingsrådet samles torsdag 26. januar.

Både klager om et puppestunt fra en av deltakerne, en seanse knyttet til onani og en spøk om den irske hungersnøden i 1845 skal opp for rådet, ifølge NRKs pressemelding.

NRK har tidligere gått ut med beklagelse for irlandsspøken:

Programleder Markus Neby introduserte en konkurranse om å først finne fram til en potet med vitsen: «Akkurat som i Irland i 1845: Sistemann til poteten har tapt».

Rådet skal også behandle klager om disse temaene: Bruk av vold i klimakampen, nyhetssak om MMA, nettartikkel om smeltende havis og dokumentaren «Store små mennesker».

Det skapte mye oppmerksomhet da en klimaaktivist ikke utelukket voldsbruk i klimasaken på «Debatten» på NRK. Episoden blir altså tema for Kringkastingsrådet torsdag.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var blant dem som reagerte på uttalelsene til klimaaktivist Joachim Skahjem i «Debatten» 24. november, skriver NTB.

Foruten klagebehandling har rådet hovedtema om NRKs dramasatsing og eksterne innkjøp av innhold, samt en evaluering av NRKs dekning av fotball-VM.

Totalt har det kommet 193 henvendelser siden forrige møte i november i fjor, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS