Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud tar selvkritikk etter mye omtalt intervju med høyesterettsdommer.
Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud tar selvkritikk etter mye omtalt intervju med høyesterettsdommer.

Rett24-redaktøren beklager etter intervju med høyesterettsdommer

– Feilvurdering, skriver Kjetil Kolsrud om intervjuet der høyesterettsdommer anklaget kone for forgiftning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Rett24 burde ikke publisert intervjuet med høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy uten å gjøre mer for å komme i kontakt med hans ektefelle.

Det slår Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud fast allerede i ingressen på en kommentar publisert hos egen avis torsdag morgen.

– Som en følge av dette ønsker jeg å beklage både offentlig og direkte til den berørte kvinnen, skriver Kolsrud.

Nettavisa publiserte i forrige uke et eksplosivt intervju med høyesterettsdommer Skoghøy, som anklaget sin kone for å ha forgiftet ham.

Kona har senere stilt i intervju med både Nordlys og VG og nektet for anklagene.

Til Journalisten har Kolsrud tidligere uttalt at det var en bommert at han publiserte den første saken uten å skrive at han hadde forsøkt å få tak i kvinnen for å få hennes versjon. Det hadde han nemlig, via Messenger og telefon. Mobilnummeret var deaktivert, og hun svarte ikke på Messenger.

Kolsrud skriver i kommentaren at det gikk galt da han registrerte at iTromsø var ute med et intervju med Skoghøy, og at han samtidig ikke fikk med seg at avisa ikke brakte uttalelser som pekte mot kona.

– Jeg har i flere intervjuer, både i fagbladet Journalisten og til VG, forsvart vurderingen jeg gjorde. Disse forsøkene på etterrasjonalisering var nok oppriktige fra min side, men likevel ikke mindre feilslått enn den opprinnelige vurderingen om å publisere hele historien uten først å gjøre nok for å skaffe tilsvar. Den opprinnelige artikkelen ble forøvrig oppdatert med kvinnens senere uttalelser, slik at hennes versjon kom med, slik den skulle vært fra starten av. Mitt ønske om kontakt, og om å beklage, er også forsøkt formidlet direkte til henne, skriver Kolsrud.

Powered by Labrador CMS