E-AVIS: Formatet ble for ineffektivt, og e-avisen Rix – tidligere Ekstra – legges derfor ned.

Vil finne nye måter å gi ut saker på tvers av lokalavisene

Amedia legger ned e-avisen Rix før treårsdagen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedias e-avis Rix legges ned fra januar 2018, samtidig som at konsernet tar over Nettavisen. Rix har samlet innhold fra konsernets 62 lokalaviser, NTB-artikler og kunnskapssstoff fra forskning.no, og har vært et tillegg for abonnenter av lokalavisene.

Rix legges ned fordi konsernet mener formatet er for ineffektivt. 

LES OGSÅ: Amedias Ekstra blir til Rix

E-avisen ble lansert i april 2015, den gang under navnet Ekstra. I 2016 skiftet den navn til Rix, og ble samtidig bedre tilpasset digitale flater. Romerikets Blad har redigert avisen. Sjefredaktør i Romerikes Blad/Rix, Magne Storedal, mener prosjektet har vært vellykket, selv om de nå legger ned. 

– Den lille redaksjonen klarte etter mitt syn å smelte sammen Amedias og NTBs store stoffbanker, til en interessant, aktuell og leseverdig avis, sier Storedal ifølge Rana Blad. 

Sjefredaktør i Rana Blad, Marit Ulriksen, mener ideen om å utnytte journalistikken som lages i de ulike Amedia-avisene, hele tiden har vært god og riktig.

– Mange av våre lesere etterlyser tilgang til innhold fra andre Amedia-aviser. Rix har også vært en godt redigert nyhetsavis, som mange lesere har satt pris på, sier Ulriksen til Rana Blad.

LES OGSÅ: Satser på nasjonal e-avis

I 2016 meldte Amedia at 30 prosent av abonentene leste Rix, og de så på avisen som et produkt av betydelig størrelse, som økte verdien av et lokalavisabonnement. 

E-avisformatet er for ineffektit sammenliknet med ny, digital utgaveteknologi, melder konsernet. Nå ser de på andre muligheter for å samle og gi ut innhold på tvers av avisene, ifølge Storedal. 

– Totalt sett forvalter Amedia en veldig stor og interessant stoffbank, sier han.

Powered by Labrador CMS